Daczi Dóra Gazdaság

A kallódó budai úrifiú, akit saját gyerekalapítványa mentett meg

A dinamikusan fejlődő, gyermekotthonokkal foglalkozó alapítvány vezetőjét egykor a nők kergetése, az alkohol és a kalandvágy sodorta egy szászvárosi gyermekotthonba, ahol azonban hivatásra és feleségre lelt. A VONESZO vezetője, Vitéz András és felesége, Andrea arról mesélt, mi a leghaszontalanabb, de mégis gyakran nyújtott adomány, és miért rossz ötlet karácsonykor gyermekotthonba látogatni.

Dercsényi Dávid Itthon

Tudta? Csak úgy nyüzsögnek a migránsgyerekek Magyarországon

Migránsok betelepítését készíti elő Szeged, írta a Pesti Srácok egy óvodapedagógusoknak tartott képzés hallatán. Pedig elég sok külföldi gyerek jár állami iskolákba - megtudtuk a pontos számokat, a főbb származási országokat. El sem hinné, hány migráns hátterű gyerek jár állami óvodába.

hvg.hu Itthon

A Menedék az őcsényi ügyről: mégis ki hazudta a legtöbbet a menekültekről?

Az elismert menekültekkel, azaz védelmet kapó emberekkel foglalkozó civil szervezet szerint most már ott tartunk, hogy nemcsak a menekülteket, de már egymást is támadjuk, új törésvonalak keletkeztek a társadalom belül. Ezért pedig a kormány kommunikációs kampánya a felelős. Orbán Viktor megszólalása finoman szólva sem segített.

hvg.hu Itthon

Menedék: a kormány a jogalkotást politikai kommunikációra használja fel

Súlyos károkat okoz a készülő civiltörvény, amely a céljait nem éri el, ügyészi és bírói önkényre ad lehetőséget a pongyola megfogalmazása miatt, és abban is abszurd, hogy nem a civilek tevékenységét, hanem a forrásaikat vizsgálja. A Menedék Egyesület adott ki közleményt.

MTI Shake

Romániába menekítik a sörrel itatott orosz medvéket

Romániában talál menedéket két orosz medve, melyekkel gazdáik rosszul bántak, ketrecben tartották és sörrel itatták őket – jelentette be csütörtökön a Milioane de prieteni nevű állatvédő szervezet.

MTI Világ

Annyira sok menekült van Németországban, hogy a sörsátorból is befogadó állomás lehet

Németországban meredeken emelkedik a menedékkérők száma, idén januártól augusztusig többen nyújtottak be menedékjog iránti kérelmet, mint tavaly egész évben. A menedékkérőket ellátó önkormányzatokat túlterheli a húsz éve nem tapasztalt menekülthullám, Münchenben például már azt fontolgatják, hogy az Oktoberfest egyik hatalmas sörsátrából alakítanak ki befogadó állomást a téli hónapokra.

hvg.hu Gazdaság

Biztos menedék Kelet-Európa a feltörekvő piaci viharban

Az eurózóna kilábalásától fűtve Kelet-Közép-Európa feltörekvő piacai kiemelkednek abból a viharból, amit a többi feltörekvő államot érinti. A régiós tőzsdeindexek 1,2 százalékkal emelkedtek az utóbbi 3 hónapban, míg a feltörekvő államokban összesítve 7,5 százalékos volt a zuhanás. A befektetők abban bíznak, hogy a nyugat-európai fellendülés magával húzza a keleti végeket is.

MTI Világ

Snowden apja megkapta az orosz vízumot

Megkapta az orosz vízumot a titkos amerikai adatmegfigyelés részleteit kiszivárogtató, az Egyesült Államokból elmenekült és Oroszország által ideiglenesen befogadott Edward Snowden amerikai informatikus édesapja, és hamarosan meglátogatja fiát.

MTI Világ

Snowden-ügy: Obama lemondhatja szeptemberi moszkvai útját

Csalódottságának adott hangot az amerikai kormány amiatt, hogy Oroszország menedéket nyújtott Edward Snowdennek, a Nemzetbiztonsági Ügynökség volt informatikusának. A Fehér Ház csütörtöki állásfoglalásában közvetve utalt arra, hogy a történtek miatt Barack Obama elnök lemondhatja szeptemberre tervezett moszkvai találkozóját Vlagyimir Putyin elnökkel.

MTI Világ

Nem fogad be több, hajón érkező menekültet Ausztrália

Ausztrália ezentúl az összes hajón érkező menekültet Pápua Új-Guineába irányítja, válaszul arra, hogy drámai mértékben megnövekedett az Indonéziából érkező menekültáradat - jelentette be pénteken Kevin Rudd kormányfő.

MTI Világ

Snowden menedéket kért Venezuelától

A venezuelai kormány megkapta Edward Snowden menedék iránti kérelmét – jelentette be Nicolás Maduro venezuelai elnök helyi idő szerint hétfőn Caracasban.

MTI Világ

Morales kész menedéket adni Snowdennek

Bolívia kész menedéket adni Edward Snowdennek, ha a titkos amerikai adatgyűjtés kiszivárogtatása miatt hazájában kémkedéssel és hazaárulással vádolt informatikus ezt kérné - közölte szombaton Evo Morales bolíviai elnök, hozzáfűzve, így kíván tiltakozni az európai országok barátságtalan gesztusa ellen, hogy nem engedték átrepülni őt légterükön.

1 2
A megmérgezett Navalnij felkelt az ágyából és lépcsőzött egyet

A megmérgezett Navalnij felkelt az ágyából és lépcsőzött egyet

Több helyen az iskolaőrök lettek a maszkfelelősök, portások

Több helyen az iskolaőrök lettek a maszkfelelősök, portások

Matolcsyék a jövő héten eldöntik, hogy mi lesz a forint sorsa

Matolcsyék a jövő héten eldöntik, hogy mi lesz a forint sorsa

Jövő héten ismét összeül a parlament

Jövő héten ismét összeül a parlament

Az oroszoknál állítólag tömegek jelentkeznek, hogy teszteltessék magukat a helyi vakcinával

Az oroszoknál állítólag tömegek jelentkeznek, hogy teszteltessék magukat a helyi vakcinával

Itt a második hullám, visszatért az operatív törzs

Itt a második hullám, visszatért az operatív törzs

Koronavírusos lett egy óbudai óvodás

Koronavírusos lett egy óbudai óvodás

Génszerkesztéssel hoznának létre állati "szuperapákat" kutatók

Génszerkesztéssel hoznának létre állati "szuperapákat" kutatók

A címlapról ajánljuk