hvg.hu Itthon

Nyugdíjba megy a TV2 időjósa, ismert arc érkezik a helyére

Búcsúzik a TV2 egyik legrégebbi képernyőse: Németh Lajos már csak néhány napig tájékoztatja a nézőket a várható időjárásról, utána nyugdíjba megy. Utódja a népszerű, fiatal szakember, Reisz András lesz, akit szintén ismernek már a nézők – közölte pénteken a kereskedelmi televízió.

hvg.hu Itthon

Meghalt Aigner Szilárd

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Aigner Szilárd június 6-án, reggel váratlanul elhunyt” – olvasható az eumet.hu-n. A meteorológus 70 éves volt.

hvg.hu Itthon

Elege lett Budapestből Reisz Andrásnak

Nem érzi jól magát a magyar fővárosban, csalódott és honvágya van Reisz Andrásnak, aki az állami hírcsatorna indulása előtt tűnt el a köztévé képernyőjéről. A szlovákiai magyar származású meteorológus rendelkezési állományban van, várja, hogy esetleg más tévétől kapjon ajánlatot, de nem titkolja: bízik abban, hogy nemsokára vadidegen országba, vadidegen emberek közé kerül. Reisz András a pozsonyi Vasárnapnak adott interjút.

hvg.hu Autó

Így kell megleckéztetni a meteorológusokat – videó

Persze, nem kell őket egyáltalán megleckéztetni, csak épp a Toyota előállt egy jópofa ötlettel: időjósoknak adott vászontetős Aygókat, amelyek az előrejelzések alapján nyitották vagy zárták a tetejüket.

MTI Itthon

Zivatar is lehet augusztus 20-án: a meteorológusok résen lesznek

A jelenlegi, még bizonytalan előrejelzés szerint egy hét múlva, az augusztus 20-i állami ünnepen meleg, döntően napos időjárás várható, de még nem zárható ki, hogy a nap második felében zápor, zivatar alakul ki. Az Országos Meteorológiai Szolgálat folyamatos, "forródrótos" kapcsolatban áll majd az állami rendezvények szervezőivel, s ha a helyzet megkívánja, akkor félóránként jelentést ad.

Molnár Fruzsina Itthon

Miért van annyi hatalmas vihar mostanában?

Sérültek, milliós anyagi károk – a kánikulás időszakokat záró hatalmas zivatarok idén sem kerültek el minket. A klímaváltozás lassan, de láthatóan fejti ki hatását, a katasztrófavédelem a károk megelőzését szorgalmazza.

hvg.hu Plázs

Jön az enyhülés, de a tavasz még nem

A borongós, csapadékos idő nem tesz jót a hangulatnak, a tél végén pedig amúgy is mélyponton lehet az immunrendszerünk. Ám a mostani várakozások szerint jövő hét keddtől már igazi napos idő várható. Tavaszias időben azonban még nem reménykedhetünk.

kh Plázs

Lesz-e hó karácsonykor? Megkérdeztük a meteorológusokat

Annak ellenére, hogy kilenc nap múlva karácsony, a meteorológusok még mindig bizonytalanok afelől, fehér lesz-e avagy fekete. A légkörben ennyi idő alatt lehetnek látványos átalakulások. Az viszont szinte biztos, hogy hétvégén havazni fog, és hideg légtömegek áramlanak a Kárpát-medencébe.

MTI Itthon

Nem a hó fog esni, hanem az eső

A következő napokban meglehetősen változékonyan alakul az időjárás, ezzel együtt, hosszú idő után, jelentősebb mennyiségű csapadék, elsősorban eső várható – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken az MTI-vel.

MTI Itthon

Eltemették Vissy Károlyt

Családtagok, munkatársak és ismerősök kísérték utolsó útjára Vissy Károly meteorológust pénteken a Farkasréti temetőben, Budapesten.

MTI Itthon

Meghalt Vissy Károly

Életének 77. évében péntek délután elhunyt Vissy Károly meteorológus - közölte egykori kollégája és barátja, Németh Lajos.

MTI Itthon

Nem múlik a nyár: 32 fok is lehet szerdán

Sok napsütéssel a következő napokban is folytatódik a nyárias idő, számottevő csapadékra továbbra sem kell számítani – mondta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

1 2

A címlapról ajánljuk