szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az országos átlagbér alatt marad az Országos Meteorológiai Szolgálatnál dolgozók átlagfizetése.

Nem éri el az országos átlagbért az Országos Meteorológiai Szolgálatnál dolgozók átlagfizetése – írta meg a Napi.hu. Egy pályakezdő meteorológus havi nettó bére nagyjából 150 ezer forint. A legtöbbeket 2-3 évente egy fizetési kategóriával feljebb sorolják, amely bruttóban havi 2000-2500 forint pluszt jelent.

A cég dolgozóinak több, mint fele dolgozik a hagyományos 8 órás beosztásban, igaz, a Meteorológus Dolgozók Szakszervezetének titkára szerint sokan otthonról túlóráznak még. A hivatalnál a lap szerint létszámhiány van, főleg a mérnöki és informatikus pozíciókat nem tudják betölteni hosszabb ideje.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Biden pezsgőtől a Harris-tálig

A Biden pezsgőtől a Harris-tálig

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Rendhagyó temetéssel vesznek búcsút Sas Józseftől

Rendhagyó temetéssel vesznek búcsút Sas Józseftől