#netadó

MTI Gazdaság

Csökkentenék a netezés áfáját, a távközlési különadót is

Az internetezés áfájának 18 százalékra mérséklése mellett azt is javasolja a kormánynak az internetről szóló nemzeti konzultáció eredményei alapján Deutsch Tamás, a folyamat miniszterelnöki biztosa, hogy a további árcsökkentés érdekében készítsen elő megállapodást a piaci szereplőkkel a távközlési különadó csökkentéséről - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

hvg.hu Itthon

Miről tereli el a figyelmet a menekültek ellen uszító kampány?

Több mint féltucatnyi botrány, korrupciógyanús ügy, húsbavágó kormányzati intézkedés darálta le a Fidesz népszerűségét az elmúlt fél évben. Jól jött tehát a bevándorlóellenes kampány, ami a kutatások szerint erősíti a kormánypártot, és feledteti a botrányokat. Összeszedtük, miről tereli el a figyelmet a menekültügy.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Íme Deutsch 20 netes kérdése - kitalálja, épp mi nincs köztük?

Összeállt az internetről szóló nemzeti konzultáció javasolt 20 témából álló kérdéssora, amelyből a hónap végére készül kormány-előterjesztés - jelentette be Deutsch Tamás, a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos. Az egész konzultációt kiváltó, több tüntetést is kirobbantó netadóról nem javasolnak kérdést, viszont esetleges adókedvezmények több kérdésben és válaszban is felbukkannak.

hvg.hu Itthon

Giró-Szász megdöbbent Simicska csúnya beszédén

Giró-Szász András szerint a kormány nem foglalkozik az Orbán–Simicska-háborúval, bár ő maga megdöbbent azon, ahogy a Közgép elnöke beszélt a miniszterelnökről. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az ATV Szabad szemmel című műsorában Illés Zoltán egykori államtitkár nyilatkozataival kapcsolatban azt mondta, hogy azok egy sértett ember szavai. Állította azt is, hogy a kormány nem is akart netadót bevezetni.

hvg.hu Gazdaság

Mégsem úgy volt minden az internetadóval, mint eddig hittük

Bármennyire is ad hocnak tűnt a benyújtott jogszabálytervezet alapján az internetadó felvetése, a világháló megadóztatásának ötlete nem volt teljesen új, a Fidesz állítólag már 2012-ben elkezdte vizsgálni a bevezetés lehetőségét – írta legfrissebb számában a Figyelő.

hvg.hu Gazdaság

Ezt az évet sem fogjuk könnyen elfelejteni

A 2014-es év nemcsak a három választás – parlamenti, európai parlamenti, önkormányzati – miatt volt eseménydús, hanem azért is, mivel a várt konszolidáció egyáltalán nem következett be a hazai gazdaságpolitikában. Jöttek új adók, elindult a bankok elszámoltatása, a forintosítás, a jegybank rengeteg ingatlant vett és alapítványokat indított, Töröcskei elbukott, a magyarok jelentős része tovább szegényedik, rég nem látott olcsó lett a benzin. Úszunk a készpénzben, megtudtuk, mennyi magyar élhet külföldön, akik viszont egyáltalán nem akarnak hazajönni. Ez volt 2014 a magyar gazdaságban.

hvg.hu Itthon

„Orbán, takarodj” – felmérték a tüntetőket

Újfajta módszertanú felméréssel próbálta feltérképezni a tüntetők társadalmi megoszlását az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézete - és meglepő eredményeket kapott.

hvg.hu Itthon

Bojkottálnák a Hír Tv-t a tüntetők

A csütörtök esti tüntetéshez kapcsolódva elindult egy kezdeményezés, amely "Fordíts hátat a HírTV-nek" címmel arra biztatja a tüntetőket, hogy bojkottálják a jobboldali televízió munkáját.

hvg.hu Gazdaság

Korrupcióra tökéletes, a szegényeknek átok a vasárnapi boltbezárás

A vasárnapi zárva tartás lehet a következő netadó: információink szerint a kormány legalább részben kihátrál a KDNP-sek ötlete mögül. Ha viszont mégsem, úgy jöhetnek az ügyeskedések és jöhet a korrupció. De persze akkor még nem esett szó azokról, akik az igazi vesztesei lennének egy ilyen húzásnak.

Szabó M. István Gazdaság

A kormánynak technológiafóbiája van

Ha egy orvos egy daganatról készült felvételeket nézegeti, összehasonlítja más képekkel, simán elintézheti a kórház egész éves költségvetését, ha a netadó terhelné az adatforgalmat. A kormányzatnak technofóbiája van, és miközben szóban minden támogatást megígértek már Brüsszelnek és a telekommunikációs iparágnak a digitális Magyarország mihamarabbi elősegítése érdekében, a tettek nem errefelé mutatnak. A vállalhatatlan netadóról és az évente hiányzó tízezer képzett informatikusról is nyilatkozott a hvg.hu-nak Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke.

hvg.hu Itthon

Előrehozott választásokat követeltek a szegedi tüntetők

Szegeden a keddi tüntetés után sem lanyhult a felháborodás, annak ellenére, hogy Orbán bejelentette, elhalasztják a netadó bevezetését. Péntek este a város központi terén ismét majdnem másfél ezren gyűltek össze. A netadón túl a diktatórikus kormányzást, a gazdaság szétzilálását és a homályos ügyleteket rótták fel. A Széchenyi téren beszélt a tömeghez nyugdíjas tanár, fiatal közgazdász, középkorú biológus is.

M. László Ferenc Itthon

Megijedtek a Fideszben: a netadó égeti rájuk a diktatúra bélyegét

Orbán Viktor az utolsó percig ragaszkodott az internetadóhoz, és csak akkor hátrált meg, amikor látta, hogy a törvénytervezet olyanokat is az utcára visz, akiket korábban nem érdekelt a politika. Információink szerint erre figyelmeztette egy közvélemény-kutatás is. Ám a miniszterelnök továbbra sem mondott le „az interneten keletkező hatalmas extraprofit” megadóztatásáról, csak azt ismerte fel, a lépést kommunikációs szempontból nem készítették elő megfelelően.

HVG Gazdaság

Netadó: évszázadot tévesztett a kormány

Eltévesztette az évszázadot, talán még az évezredet is a kormány: az internethasználatot sarcolja, a házasságot és a kecskeágazatot kedvezményezi a HVG által részletesen ismertetett jövő évi adócsomag.

hvg.hu Kult

Netadó után: így éljen torrent és YouTube nélkül

Jobban tesszük, ha még időben felkészülünk a netadó utáni időkre. Elképzeltük, miféle lehetőségeink lennének a spórolásra, és hogy milyen régi szokásokat lenne érdemes újra feleleveníteni. Újjáélednek a kihalófélben lévő videotékák, ha már túl drága lesz torrentezni? YouTube helyett ismét eljön a válogatáskazetták ideje? Ideje kinyomtatni a Wikipediát? Időutazás a korlátlan internet előtti időkbe.

1 2
Videó: kikelt az első gólyafióka az ostffyasszonyfai fészekben

Videó: kikelt az első gólyafióka az ostffyasszonyfai fészekben

Brit egészségügyi miniszter: az oltások védenek az indiai variáns ellen is

Brit egészségügyi miniszter: az oltások védenek az indiai variáns ellen is

Wolfgang Ischinger: Szembe kell szállni a kleptokrata autokratákkal

Wolfgang Ischinger: Szembe kell szállni a kleptokrata autokratákkal

Akadozva ment le Karácsony Gergely debreceni bejelentkezése, alig lehetett érteni belőle valamit

Akadozva ment le Karácsony Gergely debreceni bejelentkezése, alig lehetett érteni belőle valamit

300 ezer forintért is hirdetnek nyári tábort gyerekeknek

300 ezer forintért is hirdetnek nyári tábort gyerekeknek

Őrült balesetet úsztak meg egy autóban az M4-esen, ahol elaludt a sofőr - videó

Őrült balesetet úsztak meg egy autóban az M4-esen, ahol elaludt a sofőr - videó

Egy szerencsés elvitte a hatos lottó fődíját

Egy szerencsés elvitte a hatos lottó fődíját

Dárdai az élvonalban tartotta a Herthát

Dárdai az élvonalban tartotta a Herthát

A címlapról ajánljuk