hvg.hu Gazdaság

Még nem tudni mennyit, de idén is fizetnének nyugdíjprémiumot

A Pénzügyminisztérium csütörtöki közleménye szerint a kormány célja, hogy „sikeres gazdaságpolitikájának eredményeiből minden magyar ember részesülhessen”. Így amennyiben amennyiben a gazdasági növekedés lehetővé teszi, a nyugdíjasok az idei évben is számíthatnak nyugdíjprémiumra.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a nyugdíjasok megkapják a Fidesztől, amit még Bajnainak köszönhetnek

Veszteségesnek tervezték a felcsúti kisvasutat - derült ki a most kiperelt papírokból. A kisboltok belerokkannak a béremelésbe, a nagyok viszont sorra kötik a bérmegállapodást. A kormány még nagyobb járulékcsökkentést ígért, és azt is elmondták, mennyi lesz a nyugdíjprémium. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Mire számíthatnak a nyugdíjasok? Jön a választás előtti plusz

Egészen bizarr, hogy a Bajnai-kormány megszorító intézkedéséből húzhat hasznot a kabinet, amelyet megfejel kreatív inflációtervezéssel is. A lényeg, hogy a választások előtt pár hónappal érzékelhető mennyiségű pénz állhat a házhoz a nyugdíjasoknál.

hvg.hu Itthon

Nyugdíjprémium: szocialista törvény hozhatja kényszerhelyzetbe Orbánékat?

Egy bizonyos mértékű gazdasági növekedés felett elvileg nyugdíjprémiumot kell fizetni az erre jogosultaknak. Az MSZP-s Korózs Lajos a szocialisták idején hozott törvényre hivatkozva kérdezett rá Varga Mihálynál arra, idén osztanak-e ilyen pluszpénzt. A nemzetgazdasági miniszter szerint év elején még korai erről beszélni.

hvg.hu Vállalkozás

Nyugdíjprémium lesz a 13. havi helyett

Lendvai Ildikó szerint nem a 13. havi nyugdíj, hanem nyugdíjprémium kifizetésére kerülhet sor 2011-ben. Az MSZP elnöke közleményében az MDF szombati sajtótájékoztatójára reagált, amelyen az MDF és az Ifjúsági Konzervatív Unió jelképesen oklevelet adott át Lendvai Ildikónak az év populista kijelentéséért.

MTI Itthon

13. havi nyugdíj: csak gazdasági csoda esetén

Ha a gazdasági növekedés eléri a 7,5 százalékot, akkor kaphatnak a jövőben a nyugdíjasok a mai 13. havi nyugdíjnak megfelelő összeget, 80 ezer forintot - ez számítható ki a parlament ifjúsági és szociális bizottsága által elfogadott bizottsági módosító indítvány alapján.


A címlapról ajánljuk