#nyugdíjrendszer

NN Biztosító

Mindenképp bedöntjük a nyugdíjrendszert

Eldőlt a kérdés: a férfiak nem mehetnek el 40 év munka után nyugdíjba. Ezzel egy időzített bombát sikerült kikerülni, de a fő probléma megmaradt. Minél később kezdi valaki az öngondoskodást, annál fájdalmasabb lesz az anyagi helyzete idős korában.

hvg.hu Gazdaság

Így húzd le nyugdíj-kiegészítésért az államot

Évente százezreket tarthatunk meg az adónkból, és tehetünk félre a nyugdíjas éveinkre. Mutatjuk, melyik megtakarítási forma mit tud, és mik a feltételei. Érdekes módon a legkevésbé a nagycsaládosoknak lehet vonzó az állam által támogatott nyugdíj-takarékoskodás.

hvg.hu Nyüzsi

Farkas Zoltán: Nyögdíj

Harminc év múlva legfeljebb jelképes lesz a nyugdíj - írja Farkas Zoltán az e heti HVG hetilapban.

MTI Gazdaság

Lassan elfogyunk: 2060-ra kétmillióval kevesebben leszünk

Két emberöltő sem telik el, és 8 millió alá eshet Magyarország népességszáma. Addigra minden harmadik magyar 65 évnél idősebb lesz. Ez az eredménye a szűnni nem akaró kivándorlásnak, a lakosság elöregedésének, a születésszám csökkenésének.

MTI Gazdaság

Zuhant a nyugdíjba vonulók száma

Míg 2012-ben egy év alatt 75 ezer ember ment nyugdíjba, addig tavaly már csak 50 ezer volt az öregségi nyugdíjba vonultak száma. Az új nyugdíjasok közül 35 ezer volt nő és mindössze 14 ezer férfi. A jelenség a szigorításokkal magyarázható.

hvg.hu Gazdaság

Így lehet több a nyugdíja

Van néhány olyan feltétel, amely a szolgálati időt, így a nyugdíj mértékét befolyásolja. Az én pénzem pénzügyi portál szerint az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) a hozzájuk érkezett jelzések alapján kifejezetten segítőkész a problémás esetekben.

hvg.hu Gazdaság

Orbán manyup-szószegését magyarázzák a Fidesz-KDNP-sek – videó

Jó munkához idő kell – válaszolta a fideszes Nyitrai Zsolt, amikor arról kérdeztük, miért nem valósul meg Orbán Viktor 2010-ben, az állami nyugdíjrendszerbe visszakényszerítetteknek tett ígérete. Be fogják tartani, amit a miniszterelnök ígért, csak nem tudja, mikor, mert nem ő a miniszterelnök – mondta a fideszes Pesti Imre. Magyarország gazdasági csődben volt 2010-ben, a rendszerből kivett pénzből ezt kellett orvosolniuk – magyarázta.

Máriás Leonárd - Nagy Gergő Gazdaság

Mindenki kapjon nyugdíjat, az is, aki egy évet sem dolgozott

Azzal a gondolattal jobb, ha a fiatalok, de még a most negyvenesek is megbarátkoznak, hogy elég kevés nyugdíjra számíthat majd az államtól az, aki 20-30 év múlva nyugdíjba megy és nem volt akár csak átlagos bejelentett fizetése. Hihetetlen probléma lehet már 2040-re az időskori szegénység, erre valamit ki kell találni. Egy mindenkinek járó minimumnyugdíj segíthetne ezen. Gondolná, hogy a 40 ezer forintos alapnyugdíjnak már örülni kell? Az alapnyugdíj koncepciójában ugyanakkor komoly buktatók is vannak, de elvetni azért sem tanácsos, mert lehetne ezzel a minden bizonnyal erőteljesen jelentkező polarizálódást tompítani.

hvg.hu Gazdaság

Lényegesen kevesebb nyugdíjra számíthatunk

Folyamatosan növekszik az öregségi nyugdíjban részesülők száma, ráadásul a magyar termékenységi arányszám az egyik legalacsonyabb Európában. 30-40 év múlva fizetésünk már csak alig 20-30 százalékát kapjuk meg nyugdíjként.

hvg.hu Gazdaság

Simicska és Orbán állítólag végleg berágott egymásra

Nagy választásokra kell felkészülni 2015-től, a kormány a nagy ellátórendszerek átfazonírozására készül. Az egészségügy átalakításáról kiszivárgott már egy-két értesülés, de a nyugdíjrendszerrel is kell kezdeni valamit. Az átalakításokba – az Orbán által említett három nyugodt évbe – ugyanakkor bezavarhat az, hogy állítólag Simicska Lajos és Orbán Viktor között végleg elmérgesedett a vita. A tűzhöz közel állók szerint eljutottak addig a pontig a felek, ahonnan nincs visszaút, csak a támadás.

Fehér Csaba, közgazdász Gazdaság

Az a baj, ha csak nyugdíj lesz

Az nem kérdés, hogy választásokat nyerni a nyugdíjasokkal lehet, a szavazatvadászat pedig tendenciaszerűen áldozza fel a fiatalabbak és a jövő generációk érdekeit az idősebbek szavazataiért. Mit lehet tenni, hogy ne váljon kontrollálhatatlanná a folyamat? A nyugdíjkorhatár-emelés elkerülhetetlen, de kik lesznek a vesztesei, hogyan kerüljük el, hogy a társadalom szét-, az ország pedig leszakadjon, és hogyan éljük túl, hogy a képzettek elmennek innen? És hogy jön ide a romakérdés?

MTI Gazdaság

Hol a legjobb megöregedni? Magyarország épphogy megelőzi Kínát

Egy nemzetközi felmérésben 13 mutatót vizsgáltak, hogy képet kapjanak az időskori életkilátásokról. Nézték a várható élettartamot, a nyugdíjat, a tömegközlekedési lehetőségeket és a szegények arányát a 60 éven felüliek körében. A legjobban Norvégia, a legrosszabbul Afganisztán jött ki az összehasonlításból. Tavalyhoz képest Magyarország 6 helyet rontott a listán.

hvg.hu Gazdaság

Varga írásba adta: nem a gyerekszám határozza meg a nyugdíjat

Továbbra sem nyugszik a helyzet nyugdíjügyben: Szél Bernadett LMP-s képviselő írásbeli kérdést intézett Varga Mihályhoz, hogy a kormány álláspontjának tekinthető-e az a nyilatkozat, amit a nemzetgazdasági miniszter adott július végén. Akkor Varga azt nyilatkozta, hogy sem a nyugdíjrendszerben, sem a nyugdíjak értékét tekintve nem terveznek semmilyen változást. Ezt az álláspontot a miniszter most is megerősítette.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Varga: A kormány nem tervez változást a nyugdíjrendszerben

A kormány sem a nyugdíjrendszerben, sem a nyugdíjak értékét tekintve nem tervez semmilyen változást – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten a kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.

1 2 3 4 5 6 7 8
Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat

Szerencsen új üzleti lehetőségeket látnak a csokiimádó Gombóc Artúrban

Szerencsen új üzleti lehetőségeket látnak a csokiimádó Gombóc Artúrban

Önvezető BMW, Tesla, Apple Car – mit tudhatnak ma, mit holnap?

Önvezető BMW, Tesla, Apple Car – mit tudhatnak ma, mit holnap?

Akár havi több mint százezer forintot is elköltenek a családok a gyerek fejlesztésére

Akár havi több mint százezer forintot is elköltenek a családok a gyerek fejlesztésére

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

A YouTube-on indít saját műsort Friderikusz Sándor

A YouTube-on indít saját műsort Friderikusz Sándor

A Trabantokat az út szélén hagyják és kibelezik – 1991. április 23.

A Trabantokat az út szélén hagyják és kibelezik – 1991. április 23.

Jön az Apple, és felforgatja az autóipart

Jön az Apple, és felforgatja az autóipart

A címlapról ajánljuk