hvg.hu Itthon

Orbán: Egy baj van, szegényebbek vagyunk

Mármint szegényebbek, mint a nyugatiak, a kormányfő szerint most mégis azt várja el az EU, hogy mi segítsük meg a bajba jutott déli államokat. Szólt a nyaralásokról is. Szerinte a magyar ember olyan, ha egy évben legalább egyszer nem látja a tengert, börtönben érzi magát. De a kormány ne nyaralgasson – üzente meg minisztereinek.

hvg.hu Itthon

Orbán: A keresztény Európa kérdése politikai kérdéssé vált

Nagypénteken sem maradt el a kormányfő szokásos pénteki rádióinterjúja. Orbán kicsivel több mint egy perc után váltott a kereszténységgel kapcsolatos gondolatokról a migrációra, Sorosra, és arra, hogyan „rúgták ránk az ajtót” a menekültek. Közben egy új kifejezéssel is megismertette hallgatóságát.

hvg.hu Gazdaság

Orbán: Magyarország nincs rászorulva senkinek a pénzére

A miniszterelnök szerint az Európai Unió jól jár azzal, hogy támogatást ad egyebek mellett Magyarországnak, mert a nyugati országok valójában keresnek rajtunk. Magyarországnak akkor sem kellene megijednie, ha nem áramolnának ide az uniós fejlesztési pénzek, mert az ország nincs rászorulva senki pénzére, megáll a saját lábán – vélte Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában adott interjúban.

hvg.hu Itthon

Orbán: A nemzeti futballválogatott legutóbbi szereplése egy Moháccsal ért fel

A miniszterelnök szurkol a magyar fociválogatottnak és az MLSZ vezetőjének, hogy sikerüljön visszaszereznie azt, amit az Andorrától elszenvedett vereség miatt elveszített. Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában péntek reggel a mohácsi vereséghez hasonlította a csapat teljesítményét. A kormányfő arról is beszélt, hogy migránskérdésben „nemzeti konzultáció nélkül is elég elszánt tudna maradni”. A német politikusokat pedig arra kérte, hogy Magyarországot hagyják ki a németországi választási kampányból.

hvg.hu Vélemény

Jól ébredt Orbán Viktor, szinte brillírozott a rádióban – best of

Vétek lenne, ha nem dokumentálnánk külön a péntek reggeli kormányfői interjúban elhangzott sziporkákat. Szokatlan módon nemcsak a műsorvezető engedett meg magának a mostani magyar közmédiában már-már sikamlósnak nevezhető kérdéseket, Orbán Viktor is inkább a „nyakkendő nélküli” szóhasználatot preferálta most.

hvg.hu Itthon

Orbán: Hadüzenet volt Soros véleménycikke a hvg.hu-n

A miniszterelnök hadüzenetnek nevezte Soros György hvg.hu-n megjelent véleménycikkét, amelyben úgy fogalmazott: „csodálom a magyarok bátorságát, amivel szembeszállnak Orbán maffiaállamának szemfényvesztésével és korrupciójával”. Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel azt állította: Soros György a vagyonából úgynevezett NGO-k hálózatát hozta létre, ahol sok ezer politikai alkalmazott dolgozik, és az üzletember hitelt ad majd az EU-nak migránsok betelepítéséhez.

hvg.hu Itthon

Orbán precízen végigkampányolta a péntek reggeli rádióinterjúját

A miniszterelnök szerint nem mindenre az a jó válasz, ha még több közös Európát akarunk, és egy-egy problémánál inkább hatásköröket vonnak el az EU tagállamaitól. Márpedig a menekültkvótákkal újabb hatáskört vennének el az országoktól, és a migránsok beengedésével olyan hibát követhet el Brüsszel, amit később nagyon nehéz lesz javítani – érvelt Orbán Viktor az október 2-i népszavazás mellett a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. A teljes interjú kizárólag a menekültkérdésről és a kvótanépszavazáshoz kapcsolódó kampányról szólt. Orbán Viktor picit finomított a "brüsszeli cselről" szóló hétfői kijelentésén.

hvg.hu Itthon

Orbán kampányolt egyet a Kossuth Rádióban

A kormány menekültkvótás népszavazása mellett érvelt hosszasan Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában. A miniszterelnök azt is mondta: szeretnék, ha Magyarország lenne Európa legmodernebb állama, és 2018-ra mindenhol lenne szélessávú internet. A jövő évi költségvetéssel kapcsolatban az élelmiszerek áfájának csökkentését ígérte. Szerinte az ország évek óta felívelő korszakát éli, tovább csökkentik majd a szegénységét, az egészségügyi dolgozók bérét viszont csak korlátozott mértékben tudják emelni. Az oktatásnak 2017-re ígért 130 milliárdos plusz elköltésével kapcsolatban sem mondott részleteket.

hvg.hu Itthon

Orbán: Akár fizikailag is lezárhatják a szerb–magyar határt

A kormány szerdán hallgatja meg a belügyminisztert a déli határon bevezethető lehetséges szigorításokról, benne a teljes fizikai határzár lehetőségével is – ezt mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Orbán Viktor szerint a magyar és a szerb kormány július elején egyeztet az ügyben.

hvg.hu Itthon

Orbán: Nem lesz jövőre elvonás, mindenki léphet egyet előre

Orbán Viktor szerint a gazdasági növekedésnek köszönhetően olyan költségvetést készíthetnek 2016-ra, amellyel mindenki léphet majd egyet előre, bár továbbra sem lesz kolbászból a kerítés. Elvonni sehonnan sem akarnak, és a tervezett adócsökkentéseknek köszönhetően minden dolgozó bére emelkedhet majd, az állami és a magánszférában egyaránt – ígérte. A miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában péntek reggel arról is beszélt, hogy egyelőre a sertéshús áfáját akarják csökkenteni, a baromfiét legfeljebb csak jövőre. Az interjúban elhangzott még, hogy a napokban megkezdődik a bevándorlókkal kapcsolatos nemzeti konzultáció kérdéseinek postázása.

hvg.hu Gazdaság

Orbán: "Nem akarok brókerellenes hangulatot kelteni, de azért láttunk már brókert"

Orbán szerint hiányzik egy olyan modern kincstári rendszer, ami biztosítaná a közpénzek "parkoltatását". A kormányfő a brókerbotránnyal kapcsolatban azt mondta a Kossuth rádióban, hogy a kormány nem tud felelősséget vállalni azért, hogy az igazságszolgáltatás milyen teljesítményt nyújt. Áfacsökkentésről, egykulcsos szja-ról nem beszélt. A paksi atomerőmű megépítése szerinte az uniós közbezerzési szabályok szerint történik, ő pedig azt az utasítást adta, hogy az áttekinthetőség szempontjából a finn modellt vegyék például.

hvg.hu Itthon

Orbán Viktor megnevezte a következő évek két legfontosabb kérdését

Orbán Viktor volt a Kossuth Rádió péntek reggeli, 180 Perc című műsorának a vendége. Azt mondta, hogy a következő három és fél év két legfontosabb témája a duális szakképzés bevezetése és a cigánygyerekek felzárkóztatása lesz, utóbbi érdekében jövő ősztől mindenkinek 3 éves kortól kötelező lesz az óvoda.

MTI Gazdaság

Orbán: nem akarok senkit ijesztgetni, de Matolcsynak vannak még tervei

A kormány nem vesz részt a tranzakciós illeték jegybankra való kiterjesztése körül kialakult vitában – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A kormányfő szerint az IMF "bármikor beeshet", Matolcsynak pedig van még pár ötlete a fiókjában.

hvg.hu Itthon

Origo: minden pénteken Orbán Viktor szól majd a rádióból

Minden péntek reggel miniszterelnöki interjút sugároz a jövőben a Kossuth Rádió, valószínűleg ugyanazzal a riporterrel. Az MTVA kommunikációs igazgatója szerint a cél az, hogy legyen egy tervezhető alkalom, amikor tájékoztatást lehet adni a heti aktuális eseményekről - írja az Origo.

MTI Világ

Interjú közben lehúzta a vécét az izraeli külügyminiszter

Avigdor Liberman izraeli külügyminisztert szókimondó, egyenes emberként ismeri a média, de hétfőn "új magasságokat" ért el közvetlenségével, amikor egy rádióinterjú közben hanyag eleganciával lehúzta a WC-t - írta kedden az Ynet izraeli hírportál.

Meredeken nő a fertőzőttek száma Horvátországban, új intézkedéseket vezetnek be

Meredeken nő a fertőzőttek száma Horvátországban, új intézkedéseket vezetnek be

Több mint 20 fok különbség volt az ország két vége között

Több mint 20 fok különbség volt az ország két vége között

Lebontották a kerítést a gárdonyi szabadstrandon

Lebontották a kerítést a gárdonyi szabadstrandon

Koronavírus: Jövő héttől új szabályok jöhetnek itthon

Koronavírus: Jövő héttől új szabályok jöhetnek itthon

Túl sok gyalogost ütnek el, megváltozhat a KRESZ

Túl sok gyalogost ütnek el, megváltozhat a KRESZ

Egy nap alatt 45 ezer fertőzött Brazíliában, átlépte a 70 ezret a halottak száma

Egy nap alatt 45 ezer fertőzött Brazíliában, átlépte a 70 ezret a halottak száma

Ha túl sablonos az autósmozi, akkor jön a csónakos mozi

Ha túl sablonos az autósmozi, akkor jön a csónakos mozi

Mészáros Lőrinc elárulta, mennyiből gazdálkodik a Puskás Akadémia

Mészáros Lőrinc elárulta, mennyiből gazdálkodik a Puskás Akadémia

A címlapról ajánljuk