Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#recept

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

Így készül a jó húsleves

Jó húslevest csak türelemmel és kiváló arányérzékkel lehet készíteni. Aki siet, és csak úgy nagyjából figyel oda főzéskor, az legfeljebb a zacskós leves színvonalat éri el.

T. K. Gasztro

Gömbölyű legyen vagy hosszúkás?

Milyen rizst ehetünk? A Magyar Élelmiszerkönyv szerint választhatunk A vagy B minőségű, esetleg barna hántolt rizst, amelyet külső megjelenése és fizikai, kémiai tulajdonságai alapján további osztályokba sorolnak. Elég unalmasan hangzik. Pedig már nemcsak az Óperencián és a Lajtán túl, hanem innen is kicsit bővebb a választék.

Kovács Gábor Élet+Stílus

A tökéletes pacalpörkölt – recept

Igaz, hogy pörköltben él a nemzet, de azért a pacal mindig is megosztotta a népeket. Kétféle ember van, aki szereti, és aki nem. Ezzel nem mondtunk túl sokat. Ízlések és pofonok különbözők, ám sok minden a látványtól, s persze a szagoktól függ.

Tóth Sándor Gasztro

Mit együnk, igyunk Krakkóban? - recept

Történelmi szállodák, hangulatos éttermek, patinás cukrászdák, parányi kávézók sora, megannyi hangulatos, otthonos hely mindenkinek, aki a lengyelek historikus kulturális fővárosába látogat. Az egykori királyi és koronázó székhely legalább annyi gasztronómiai meglepetéssel fogadja vendégeit, mint amennyi közös magyar-lengyel emléket rejtenek ódon falai.

kh Gasztro

Hogy készül a halcsorba? – recept

Az igazi kérdés persze az lenne, hogy hol készül a halcsorba? Ha törni kell a fejünket, nem csoda. Románia ugyanis még mindig nem egy turistaparadicsom. Adottságai nagyon is lennének hozzá, ám mégsem tudja kellő bátorsággal átlépni a saját árnyékát, azért reméljük, képes lesz rá. S akkor a világörökség részeként számon tartott Duna-deltába sem csak véletlenül tévednek be a turisták.

hvg.hu Gasztro

Pofonegyszerű reggelik 15 perc alatt – recept

Bizonyára sokunk problémája, hogy legfeljebb hétvégén jut idő a meleg reggelire, a hétköznapi rohanásban pedig marad a hideg tejes-müzlis kombó, vagy az sem. A mostani pár perces ötletekkel erre kínálunk gyors megoldásokat.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Békebeli csehszlovák "treska"

A szomszédos országokba tett utazások elmaradhatatlan része a helyi specialitások, vagy a csak ott kapható kedvenc ételeink-italaink több heti készletének bespájzolása. Mert gondolni kell arra, hogy az ízlelőbimbóinknak oly kedves holmikhoz másképp nem juthatunk hozzá. Azaz van még egy lehetőség, ha a vártnál gyorsabban elfogy a készlet – házilag elkészíteni. Mint jelen esetben a "treskát", azaz a majonézes tőkehalsalátát.

Lukács Enikő Gasztro

Most kell vele randevúzni – recept

A fügét ott, ahol sok van belőle, nem túl sokra becsülik. Ahol meg kevés, ott kuriózum. Jártak így más gyümölcsök is már a teremtésben. Mi nem is tudjuk, hányadán állunk vele, van is, meg nincs is. Mindenesetre mostanában még frissen tűnik fel a piacokon, aztán már csak az aszalt változattal találkozunk. Érdemes vele ilyen tájt randevúzni.

Haulitus Anikó Gasztro

Így készül a tabbouleh – recept

Egy csokor petrezselymet, valljuk be, nem sokra becsülünk. Bedobáljuk a levesekbe, körúti vendéglős módjára díszítünk vele bármit, ha vendégek jönnek, aztán kihajítjuk. A sarki zöldségesnél úgyis mindig van másik.

Krisztina O'Brian Gasztro

Az anyakirályné legjobb receptjei

Soha nem számolta a kalóriákat, halmozta az élvezeteket, és nem vetette meg az alkoholt sem. A hírességek páratlan vendéglátójaként komoly gasztronómiai ismeretekre tett szert, most könyv jelent meg kedvenc receptjeiből. Na, ki az?

life-style.hu Shake

Tonhalas kuszkusz recept

Egy könnyű saláta receptje így a nyár végén minden háztartásban jól jön.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

A tökéletes padlizsánkrém – recept

A jellegzetes püspöklila padlizsánból sokféle fogás készíthető, de talán a legnépszerűbb a padlizsánkrém. A borbároktól a fine dining éttermekig lépten-nyomon asztalra kerül. Érdemes elkészíteni otthon is. Az alapkrémet aztán tucatjával variálhatjuk.

Kovács Gábor Gasztro

Milyen lazacot eszünk? – recept

Pestiesen szólva, lazacnak lenni soha sem volt életbiztosítás. A vadvízi lazac, úgy is, mint az egyik legízletesebb és legegészségesebb halfajta, jól megszívta. Kiválóságának köszönhetően gyakorlatilag lehalászták. Többnyire csak tenyésztett lazacok kerülnek – itthon szinte kizárólag – a boltok hűtőpultjaira.

1
20 21 22 23 24
39
Megbuktathatják-e Donald Tusk lengyel miniszterelnököt saját kormányának tagjai?

Megbuktathatják-e Donald Tusk lengyel miniszterelnököt saját kormányának tagjai?

Meghalt egy férfi a debreceni strandon

Meghalt egy férfi a debreceni strandon

A Momentum nem indul a 2026-os választásokon

A Momentum nem indul a 2026-os választásokon

2-0-ra kikapott a magyar válogatott a svédektől

2-0-ra kikapott a magyar válogatott a svédektől

Valós időben mutat ki egy sor betegséget az új talpbetét

Valós időben mutat ki egy sor betegséget az új talpbetét

Mindenki fogja be, semmi sem jár │Elvitelre

Mindenki fogja be, semmi sem jár │Elvitelre

Kerkez privát okokra hivatkozva elhagyta a válogatott edzőtáborát, nem játszik az azeriek ellen sem

Kerkez privát okokra hivatkozva elhagyta a válogatott edzőtáborát, nem játszik az azeriek ellen sem

Elég vasat eszünk meg naponta? A válasz nem egyértelmű!

Elég vasat eszünk meg naponta? A válasz nem egyértelmű!

Megcsinálták a legendás Macintosh miniatűr változatát: alig nagyobb, mint egy Apple Watch, és működik

Megcsinálták a legendás Macintosh miniatűr változatát: alig nagyobb, mint egy Apple Watch, és működik

A címlapról ajánljuk