Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#receptek

hvg.hu Gasztro

Top 10 étel - amit a legtöbben kerestek

Azt persze nem tudni, hogy valójában hányan készítették el a múlt év legsikeresebb receptjeit, de hogy mennyien voltak rá kíváncsiak, azt igen. A listát 265 ezres oldalletöltéssel egy csirkemell recept vezeti, ráadásul második éve tartja az elsőségét.

hvg.hu Gasztro

Ezt jól kifőzte Mr. Watson

Meglehetősen rendhagyó produktummal állt elő az amerikai székhelyű multinacionális informatikai cég. A Kék Óriás kiadta saját séfje, bizonyos Watson receptjeit.

-gy- Gasztro

Séf a rácson

"...úgy nyeled a barbecue szószt, mint más a vízet, és még a levest is faszénen főződ?" Akkor esélyeid vannak Magyarország legújabb álommelójára, egy profi grillketyerére, s talán egy kis celebesedésre. Persze ahhoz, hogy esélyes legyen valaki, elég sok jó barát kell, aki bőszen kattintgat és pontoz az éppen most folyó online grillrecept versenyen.

T.S. Gasztro

Béke a konyhában

Az utóbbi évek egyik legnagyobb konyhai bestsellerét együtt jegyzi egy izraeli és egy palesztin szakács. Eddig nyolc nyelvre fordították le, az angol változata félmillió példányban kelt el az USA-ban és az Egyesült Királyságban.

Csíki Sándor Gasztro

Ha igazán különlegeset akar, főzzön kávéval

A kávé különleges összetevő. Már kis mennyiség is elegendő belőle ahhoz, hogy az édes, vagy sós ételeket új aromákkal gazdagítsa. A kávéval készült desszertek klasszikusnak számítanak szerte a világon, azonban akadnak más, kiegyensúlyozott, harmonikus, új, meglepő párosítások is.

hvg.hu Gasztro

A legtöbbet keresett receptek

A világ proletárjai egyesülnek a netes keresőkben. Egy év alatt csak a Google-ba több mint ezermilliárd szót, kifejezést pötyögünk be globálisan. Ezek alapján készülnek a Zeitgeist listák, vagyis az éves mérlegek. Lássuk, mik voltak 2013-ban a gasztro top kedvencek Magyarországon - és nálunk.

Gyimesi Zsuzsa Gasztro

Három nő a konyhában - rendhagyó könyvjegyzet

Vannak könyvek, amelyeknek nem a könyvespolcon, hanem leginkább a konyhában van a helye. A pulton, a hütő tetején, a stelázsin, bárhol a kezünk ügyében. Az sem baj, ha foltosak lesznek.

T.S. Gasztro

Sztárséfek a hadseregben

Nem is olyan régen minden sorkatona tudta nálunk, hogy ha nem is kerülhet a konyhára, a szakácsokkal jóban kell lenni. A katonaviselt, gulyáságyúk árnyékában felnőtt honfiak emlékezete a történeteikkel együtt ízeket is őrzött.

Tóth Sándor Gasztro

Forró nyomon a pandúrgulyástól a pöcsmácsikig - recept

Ez aztán a kuriózum: Bűnmegelőzési receptúra rendőrségi körítéssel. Brosúrába szedett, száraz kioktatás helyett új formában, helyi receptekkel és borvidékek ajánlásával adnak közre hasznos tudnivalókat a Veszprém megyei zsaruk, akik főzni is szeretnek.

Kundermann Balázs Plázs

Benzin, pengék, ötévesek - így lángoljunk a családdal

Az emberpörkölő kánikula elvonultával újfent divatba jönnek a hátsókert családi sütögetései. Hogyan ne égjen porig a szomszédság? Mi lehet az új szalonna? Cikksorozatunk legújabb részében szerzőnk a legjobb tippeket szállítja egy rendhagyó családi lakomához.

-gy- Gasztro

Semmiből is finomat

A franciákról tartja egy mondás, hogy ők szivarcsutkából és gyufásdobozokból is nagyszerű táplálékot tudnának főzni. Aki ezt kiötlötte, valószínűleg nem hallott a mi nagyanyáinkról és dédijeinkről, akik nagy titkok és apró trükkök tudói voltak.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes vasárnapi ebéd karalábéval

Sokan csak azért örülnek a friss,tavaszi karalábé megjelenésének,mert tudják,rögvest a nyomába ered a többi prímőr. Pedig nagyon is ott a méltó helye az asztalon. Nemcsak levesnek,de töltve,rántva,rakva, akár cicegve vagy keletieskedve.

MTI Gasztro

Egészséges és gyors ételek receptjeit várják egy versenyen

Magyarország legegészségesebb és egyben legfinomabb ételét keresi a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság, valamint a Kor Kontroll Társaság országos receptversenye, amely a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és túlsúlyos cukorbetegeknek szól.

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

Tökéletes egytálételek hétvégére - 1500 Ft-ból

Egyes ételeket azért szeretünk, mert kevés hozzávaló felhasználásával készülnek, másokat azért, mert sok alapanyagot lehet bennük variálni. Ízlés és idő dolga. Egyben mindannyian egyetértünk: jó, ha az előkészületekkel és a főzéssel eltöltött idő nem haladja meg az elfogyasztás várható időtartamának kétszeresét. Egyszerűbben szólva racionális arányban áll a befektetett munka és az élvezetek. Az egy tálban készíthető ételek pont ilyenek. Nagy előnyük még, hogy rendszerint keveset kell mosogatni utánuk (kivéve a hagyományos rakott kelt) és hogy jól melegíthetőek. Erre a hétvégére két tökéletes egytálételt ajánlunk.

1 2 3 4 5 6
Le Monde: Véget értek a mézeshetek Orbán és Trump között

Le Monde: Véget értek a mézeshetek Orbán és Trump között

Észak-Koreában leváltottak egy magas rangú katonai vezetőt és „vasfegyelmet” hirdettek

Észak-Koreában leváltottak egy magas rangú katonai vezetőt és „vasfegyelmet” hirdettek

Marhagázos feladat: egy startup és Balogh Petya kellett hozzá

Marhagázos feladat: egy startup és Balogh Petya kellett hozzá

Kiadta első negyedéves jelentését a 4iG

Kiadta első negyedéves jelentését a 4iG

Fellazít és lázít Európában az orosz propaganda, a magyar kormánypárti média ingyen is terjeszti

Fellazít és lázít Európában az orosz propaganda, a magyar kormánypárti média ingyen is terjeszti

Életmentő jelzést adhatnak le a falevelek, csak tudni kell olvasni belőle

Életmentő jelzést adhatnak le a falevelek, csak tudni kell olvasni belőle

Veszteséget hozott Tiborcz Istvánnak a turai kastély, de így is összejött 31 millió forint osztalék

Veszteséget hozott Tiborcz Istvánnak a turai kastély, de így is összejött 31 millió forint osztalék

IDEA Intézet: Négypárti parlament lehet 2026-ban, a Tisza 7 százalékkal vezet a Fidesz előtt

IDEA Intézet: Négypárti parlament lehet 2026-ban, a Tisza 7 százalékkal vezet a Fidesz előtt

Cser-Palkovics szerint van mód a Fehérvár FC megmentésére, már tárgyalnak Garancsival

Cser-Palkovics szerint van mód a Fehérvár FC megmentésére, már tárgyalnak Garancsival

A címlapról ajánljuk