Szabó M. István Tech

Taccsra teheti a kormány a feltöltőkártyás telefonokat

A feltöltőkártyás telefonpiac végre megpezsdülni látszott, de a terrorelhárításra hivatkozva megszavazott törvénymódosítás rendőrállami kontrollt követelt, és tönkreteheti azt is, amihez amúgy a terroristáknak nem volt köze.

hvg.hu Itthon

Kétszázezer gyanús SIM-kártya: nagy melóba fogtak az itthoni mobilcégek

A Magyar Idők úgy tudja, hogy szervezett alvilági körök vették annak idején egy hajléktalan nevére a nagy mennyiségű SIM-kártyát, amit a három mobilszolgáltató munkatársai megpróbálnak most azonosítani. A kártyák egy része a párizsi merénylőkhöz került. A mobilcégek minden érintett számra üzenetet küldtek az azonosítással kapcsolatban a lap szerint.

MTI Itthon

Nemzetközi szigorítást akarnak itthon a SIM-kártyák vásárlásáról

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai szerint nem elég a magyar jogszabályokban szigorítani a regisztráció nélküli mobiltelefonos SIM-kártyák vásárlását. Egyetértés van abban, hogy nemzetközi vagy legalábbis európai uniós szintű szabályozásra lenne szükség.

hvg.hu Itthon

Nol: arab tulajdonú boltból vett itthon SIM-kártyát Abdeslam és a többi terrorista

A magyar hatóságoknak fogalmuk sem volt arról, hogy egy hajléktalan nevére valaki 200 ezer telekomos SIM-kártyát vásárolt itthon, egészen addig, amíg a Salah Abdeslam terrorszervezete után nyomozó belga és francia hatóságok jogsegélykérelemmel meg nem keresték őket – írja a Népszabadság. A lap úgy tudja: egy arab tulajdonú magyarországi GSM-boltban vásároltak SIM-kártyákat a terroristák.

Balogh Csaba Tech

Hamarosan kidobhatja: eltűnik a telefonokból a SIM-kártya

Több örömteli évfordulója már aligha lesz az idén 25 éve használt SIM-kártyának, sőt már az idén is keserédes az ünnep: a készülékgyártók fölösleges koloncnak tekintik az eddig a telefonok lelkének tartott chipet.

Dercsényi Dávid Itthon

Az NMHH elárulta, miért nem lép fel a köztévés Híradó ellen

Érdemes lesz-e nemsokára Bécsben venni egy SIM-kártyát, és roaminggal telefonálni Magyarországon? Letiltják, lassítják-e a Skype-ot a szolgáltatók? Fizetős lesz-e a mostani minőségű Youtube? Ilyen kérdések merültek fel ma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) sajtóreggelijén, és arra is választ kaptunk, miért nem lép fel az NMHH a köztévé Híradójának sajtó- és mindenféle etikailag aggályos tevékenysége ellen.

hvg.hu Gazdaság

Nepperek, hiénák, kisboltosok, MÁV – a menekülthullám nyertesei

Jó néhány "szakma" nagyot fogott a menekültek megjelenésével, közöttük természetesen az embercsempészeké a legismertebb "foglalkozás", de nem jártak rosszul például a taxishiénák sem. Ez persze az illegalitás földje, de a menekültek ittlétéből és átutazásából sok vállalkozás törvényesen is profitált. Menekülttábor-üzemeltető, nyelvelemzéssel foglalkozó cég, szuvenír boltok, kerékpárüzletek. Felsorolni is nehéz őket – nemcsak itthon, de külföldön is –, de azért megpróbáljuk.

MTI / hvg.hu Tech

A gyártó állítja: nem szivárgott ki a SIM-kártyák titkos kódja

Talált ugyan "kifinomult módszerekkel" végzett behatolási próbálkozásokra utaló nyomokat vállalati rendszerében a holland Gemalto, az általa gyártott SIM-kártyák kódjának állítólagos kikerülése miatt indított vizsgálata során, ezek azonban nem kompromittálták biztonsági rendszerét – áll a vállalat honlapján szerdán közzétett közleményben.

hvg.hu Tech

Mire jó a telefonáláson kívül egy SIM kártya?

A gépek közötti kommunikáción alapuló M2M-technológia gyors hazai terjedésére számít a Telenor Magyarország: 2020-ra az így összekapcsolódó eszközök száma elérheti a 40 milliót hazánkban.

MTI Új technológiák

Az Apple nano SIM-kártyája lesz az új SIM-szabvány

Az Apple javaslata került ki győztesen a kisebb méretű SIM-kártya szabványra tett új ajánlásokból: az európai távközlési szabványügyi intézet, az ETSI (European Telecommunications Standards Institute) az Apple "Nano-SIM" technológiáját fogadta el az új szabvány alapjaként.

1 2

A címlapról ajánljuk