Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#szakacs

MTI Élet+Stílus

Ma főz a magyar csapat a Bocuse d'Oron

Széll Tamásék a 8-as boxban készíthetik el 5 óra 35 perc alatt a hónapok precíz tervezésével és finomításával kigyakorolt ételeiket. A másik kilenc konyhában Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapata főz.

-gy- Gasztro

Mit evett a sztárszakács Budapesten?

Sajtos, tejfölös lángos, kakashere pörkölt, csirkepaprikás, pálinka – nem semmi felütés annak, aki életében nem evett még magyar kaját. Donal Skehan, az ír sztárszakács tavaly Magyarországon kezdte a forgatását egy tévésorozatnak, amelyet mostantól láthatnak a hazai nézők.

Tóth Sándor Gasztro

Egy igazi meglepetés: ibolyás desszert húsvétra - recept

A kis tavaszi virágnak semmi oka a szerénykedésre. Gyönyörű a színe, csábító az illata, és a konyhában is helye van. Nem csupán vázában. A világ első ibolyás szakácskönyve írójának ajánlásával ünnepi, húsvéti finomságot is készíthetünk belőle.

hvg.hu Gasztro

Siba asztala - recept

Főzés, forgatás, utazás. Fakanállal a világ körül, és otthon is, ha a séf amellett, hogy tévés híresség, feleség és anya. S nem, most nem Nigella mennybemenetele következik.

T. K. Gasztro

Horror a konyhán

Igen, séf! Saccolni sem tudja a kedves vendég, hányszor hangzik el ez a mondat egy étterem konyháján naponta. Nem is tartozik rá, csak az, ami az asztalára kerül. S talán jobb is, ha nem tudja, mi történik a színfalak mögött.Legalábbis, ami a szakácstanulókat illeti.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

A csülökpörköltet is szereti Bourdain

Az Élesztőben jót sörözött, a New York kávéházban pedig bekebelezett egy négyfogásos menüt Anthony Bourdain, a világhírű amerikai séf. Mellesleg filmet forgatott a CNN-nek.

Sz. J. Gasztro

"A vendégeknek főzök, nem az ételkritikusoknak"

Szülei mérnöknek szánták, ám őt mindig is a vendéglátás vonzotta. Franciaországtól Hong Kongig sok helyen megfordult, markáns véleménye van a gasztronómia jelentéséről, vendégeiről távoli rokonként szeretne gondoskodni, és magasról tesz az ételkritikusok véleményére. Neki a vendég a fontos. Végre valaki, aki ezt ilyen határozottan kimondja. A Hertelendy Gourmet Fesztivál kapcsán indított interjú-sorozatunk utolsó felvonásaként Hampuk Zsolttal, a Relais & Châteaux Hertelendy Kastély séfjével beszélgettünk.

Gál Éva Laura Gasztro

Amíg leragadunk a rántott húsnál, nem lesz változás

Dublinban vitt Bib Gourmand minősítésű konyhát, próbálkozott saját üzlettel, főzött a U2-nak, szakácsként bejárta a fél világot. Időnként hazaugrik egy kicsit, hogy végig egye a jobb éttermeket, és ha lehet, pár napra be is álljon stázsolni. Csitári Szabolccsal a privát szakácsok életéről és a magyar fine diningról beszélgettünk.

T. K. Gasztro

Amit irigylünk: tesztkonyha

Az üvegtetőn beömlő napfényben aranyosan csillogó olajos és mézes üvegek, fehér kabátban sürgő-forgó szakácsok, citrom- és vaníliaillat. Nem, nem egy csillagos konyhán járunk.

hvg.hu Karrier

Íme a legkeresettebb szakmák

Értékesítőként, szerelőként és pénzügyi tanácsadóként a legkönnyebb elhelyezkedni Magyarországon, de keresettek a szakácsok is – derül ki a Jófogás.hu statisztikáiból. A portálon főleg „kékgalléros”, középfokú végzettséget igénylő munkákat keresnek és kínálnak. Ami a régiókat illeti: Budapesten a legkönnyebb állást keresni, Csongrádban a legnehezebb.

hvg.hu Karrier

Így toboroz külföldre szakácsokat a magyar külügy

Szakácsokat keres a magyar külügyminisztérium a nagykövetségekre. Kifejezetten nekik szóló versenyt hirdetnek, ahol a győztesek jutalma egy nagykövetségi állás. A nyerő szakácsok házastársainak is adna munkát a külügy – fogalmaz a kurir.hu.

T. S. Gasztro

Nyugdíjba megy az elnöki főszakács

Bernard Vaussion 40 évig főzött-sütött a francia államfőknek, eközben számtalan magas szintű vendég kulináris ízlését tapasztalta meg. Október 30-án búcsúzik eddigi munkahelyétől, az elnöki palota alagsorának 500 négyzetméteres konyhájától.

Csíki Sándor Gasztro

Münchenben dolgozik a legjobb magyar séf

A „Hagyomány és Evolúció” mára kétségtelenül Magyarország legjelentősebb professzionális szakácsversenye lett. Idén a fődíjat Molnár Gábor, a müncheni Geisel’s Vinothek séfhelyettese kapta.

1 2 3 4 5 6
Csalt az OpenAI mesterséges intelligenciája, hogy legyőzze erősebb ellenfelét a sakkban

Csalt az OpenAI mesterséges intelligenciája, hogy legyőzze erősebb ellenfelét a sakkban

Három autó karambolozott Mánfa és Árpádtető között, teljes az útzár

Három autó karambolozott Mánfa és Árpádtető között, teljes az útzár

Sikerült a példátlan manőver: a Föld légkörével módosította pályáját az amerikai űrhaderő titkos repülőgépe

Sikerült a példátlan manőver: a Föld légkörével módosította pályáját az amerikai űrhaderő titkos repülőgépe

Szappanhabból készült tortát dobtak a német liberális párt elnökének arcába – videó

Szappanhabból készült tortát dobtak a német liberális párt elnökének arcába – videó

Tévhit, hogy agyunknak csak a 10 százalékát használjuk. De akkor mekkora részét?

Tévhit, hogy agyunknak csak a 10 százalékát használjuk. De akkor mekkora részét?

Megmagyarázta Lázár tárcája az “időutazást” a kínai hátterű magyar légitársaság hatósági engedélyénél

Megmagyarázta Lázár tárcája az “időutazást” a kínai hátterű magyar légitársaság hatósági engedélyénél

Novak Djokovic szerint megmérgezték a 2022-es Australian Open előtt

Novak Djokovic szerint megmérgezték a 2022-es Australian Open előtt

Tom Hanks háza csodával határos módon nem égett le – más sztárok nem voltak ilyen szerencsések

Tom Hanks háza csodával határos módon nem égett le – más sztárok nem voltak ilyen szerencsések

Átvilágították a Föld mélyét, a tudósok sem értik, mit találtak a Csendes-óceán alatt

Átvilágították a Föld mélyét, a tudósok sem értik, mit találtak a Csendes-óceán alatt

A címlapról ajánljuk