Nobel-békedíjra jelölték a rászorulókra főző sztárszakácsot
José Andrés 2010-ben létrehozott szervezete katasztrófasújtotta övezetekben ad enni a rászorulóknak.
José Andrés 2010-ben létrehozott szervezete katasztrófasújtotta övezetekben ad enni a rászorulóknak.
Bezárja moszkvai éttermét Pierre Gagnaire Michelin-csillagos francia sztárszakács, a Les Menus helyén a Lotte szállodában a modern európai konyhát reprezentáló étterem nyílik.
Felmentette pénteken a csalás vádja alól egy londoni bíróság a világszerte ismert és kedvelt brit szárszakács, Nigella Lawson alkalmazottait.
A Claridge's luxusszálloda étterme induláskor még nagyon jó kritikákat kapott, de 2010-ben elvesztette egyetlen Michelin-csillagát. A vezetőség most úgy döntött, megválik sztárszakácsától, Gordon Ramseytól.
Kizárólag Olaszországból Londonba szállított termékek kerülnek asztalra az olimpiai sportolók egyik éttermében, amelynek konyháját Nicola Batavia olasz séf vezeti.
Vajon mi sül ki abból, ha népszerű személyiségek együtt főznek sztárszakácsokkal? Ott voltunk, megnéztük, elragadtatásunk mérsékelt.
„Egy bulvárlaptól vagy? Köszönöm a megjegyzést, te picsa” – így válaszolt ausztráliai sajtótájékoztatójánJamie Oliver egy riporternek, aki azt firtatta, hogy az egészséges étkezésért kampányoló sztárszakács kissé kikerekedett mostanában. Jamie Oliver később azzal védekezett, hogy előző éjszaka egy kis italozással eresztette ki a gőzt, emiatt nem értette meg teljesen másnap a súlyával kapcsolatos kérdést.
Áruházi lopáson értek egy sztárszakácsot Nagy-Britanniában.
Jamie Oliver brit sztárszakács legújabb láncáról cikkezik az eheti HVG.
A gasztronómia háza táján is szövődnek „lángoló” kapcsolatok. A friss hír ezúttal a világ egyik legjobb szakácsának, Heston Blumenthalnak és egy amerikai gasztronómiai írónak, Suzanne Pirretnek a szerelméről szól.
Az egészséges étel biztosítása a gyermekek számára emberi jog - hangoztatta Jamie Olivier brit sztárszakács egy amerikai élelmiszer és borfesztiválon vasárnap adott interjújában.
Úgy tűnik, a világ legjobb éttermei és szakácsai egy új, sokkal szerényebb attitűdöt vesznek fel. René Redzeppi, Bo Bech, Massimo Bottura és több, más Michelin-csillagos séf egyöntetűen vallja, a hangsúly azon van, amit a tányérra tesznek, és nem azon, aki azt a tányérra teszi.
Szakácskönyvet adni karácsonyra ismét nem számít sablonos vagy unalmas megoldásnak, hiszen - ha még nem tudnák - gasztroforradalom van folyamatban. Forradalom alatt értendő, hogy az emberek viszonya alapjaiban változik a gasztronómiához, a vendéglátáshoz és magához a főzéshez is, ami valóságos újhullámos divat lett az elmúlt évek során.