szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az egészséges étel biztosítása a gyermekek számára emberi jog - hangoztatta Jamie Olivier brit sztárszakács egy amerikai élelmiszer és borfesztiválon vasárnap adott interjújában.

Jamie Oliver méltatta Barack Obama elnök kormánya erőfeszítéseit arra, hogy egészségesebb életmódra szoktassa az amerikaiakat. A gyermekek egészségét illetően Egyesült Államok valóban "fekete momentumban" van, és szükség van arra, hogy meghatározza a főbb irányvonalakat.

A gyermekek étrendjének javítása az iskolákban messze ható, pozitív következménye van felnőttkori szokásaikra, egészségükre - hangoztatta a sztárszakács, aki tavaly megpróbálta megreformálni egy nyugat-virginiai kisváros étrendjét a Jamie Food Revolution (Jamie élelmiszer forradalma) című tévésorozatával, amelynek újabb változatát jelenleg forgatják Los Angelesben. Hozzátette, nem hiszi, hogy kormányok állnának e folyamat élére, de mint mondta, Barack Obama kormánya jó úton jár e tekintetben.

Az amerikai elnök a minap írta alá azt a törvényt, amely növeli a szövetségi kiadásokat az ingyenes iskolai ebéd biztosítására. A közelmúltban új étkezési irányelveket is elfogadtak, amelyek javasolják az amerikaiaknak, hogy igyekezzenek az egészséges súlyhatárok között maradni, és a kalória-bevitelt tartsák egyensúlyban fizikai aktivitásával. A szakemberek azt is javasolják, hogy a tányér felét gyümölcs és mindenféle zöldség töltse ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Krisztina O'Brien Gasztro

A vendég fizet és lepontozza Jamie-t

Egy teljesen egyedi étteremrangsorral rukkolt ki az angol Sunday Times hetilap. A helyezésekről, a vállalkozó kedvű olvasók, azaz a vendégek döntöttek.

MTI Plázs

Jamie Oliver diétára fog egy egész várost

Diétára fogja az egyik "lekövérebb" amerikai várost Jamie Oliver brit mesterszakács. A helybeli rossz táplálkozási szokások megváltoztatásáról hatórás tévésorozat készül az ABC amerikai tévécsatorna közreműködésével

Kizárták az eljárásból Czeglédy Csaba ügyvédjét

Kizárták az eljárásból Czeglédy Csaba ügyvédjét

Több száz színtévesztő panaszkodik a legutóbbi Liverpool-meccs miatt

Több száz színtévesztő panaszkodik a legutóbbi Liverpool-meccs miatt

A Biden pezsgőtől a Harris-tálig

A Biden pezsgőtől a Harris-tálig