#szüret

Szüret után: kiválóak a mustfokok, a savakra vigyázni kell
 

Szüret után: kiválóak a mustfokok, a savakra vigyázni kell

A legtöbb borvidéken végeztek a szürettel, a szőlő több mint 90 százalékát már leszedték az ültetvényeken - mondta Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára hétfőn. Az idei évjárat jó minőségű lehet, mivel a mustfokok kiválóak, viszont a harmónia érdekében a savakra fokozottan kell ügyelniük a borászoknak.

MTI MTI

60 éve nem volt ilyen kevés bor Olaszországban
 

60 éve nem volt ilyen kevés bor Olaszországban

Több mint hatvan éve a leggyengébb eredményt hozta az idei szüret Olaszországban, a bor minősége viszont a szőlősgazdák szerint ígéretes. Éppen a mennyiséget csökkentő, de a zamatot fokozó, kivételesen forró és száraz szeptember miatt.

MTI MTI

A Csabagyöngyét és az Irsait már leszedték Bogláron
 

A Csabagyöngyét és az Irsait már leszedték Bogláron

A 3300 hektárnyi Balatonboglári Borvidéken az átvételi árak eddig 15-30 százalékkal jobban alakultak a tavalyinál, a terület 40 százalékán végeztek már a szürettel, a szőlők minősége nagyon jó, mennyisége átlagosnak mondható, a cukorfoka jó, a savfoka viszont esetenként elmarad a kívánatostól.

MTI MTI

Sokkal kevesebb új borra számíthatunk az idén
 

Sokkal kevesebb új borra számíthatunk az idén

Az idén legalább 800 ezer hektoliterrel kevesebb must kerülhet a borospincékbe Magyarországon, mint tavaly – közölte Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) főtitkára csütörtökön az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának szőlészeti és borászati albizottságával.

MTI MTI