hvg.hu Itthon

Gyurcsány a MAL Zrt. átvételéről blogol

Gyurcsány Ferenc blogjában arról ír, miért nem szavazta meg hétfőn este azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy a MAL Zrt.-t állami felügyelet alá vonják.

MTI Itthon

Iszapömlés: a Jobbik törvénymódosításokat kezdeményez

Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselő jogszabály-módosításokat kezdeményez, hogy ne fordulhasson elő a kolonári vörösiszap-tároló gátszakadásához hasonló katasztrófa. Már Illés Zoltán államtitkárral is egyeztetett, aki szóban támogatta elképzeléseit.

MTI Itthon

Több törvénymódosítással segíti a kormány a kárenyhítést

Több törvényi rendelkezés megváltoztatásával, illetve bevezetésével is segíti a kormány az árvíz miatt fedél nélkül maradt emberek elemi lakhatási feltételeinek biztosítását, valamint a katasztrófa okozta károk enyhítését – közölte Bakondi György miniszteri biztos kedden Budapesten.

MTI Itthon

Módosult a törvény: alsó tagozaton is lehet buktatni

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a közoktatási törvény módosítását, a szeptembertől életbe lépő változások rögzítik az évfolyamismétlés és a szöveges értékelés alkalmazásának feltételeit: ismét lehetőség lesz második év végén évfolyamismétlésre utasítani a diákokat, ha a nevelőtestület úgy ítéli meg.

MTI Tech

Módosulnak a régészeti feltárási jog szabályai

Régészeti feltárást a jövőben a területileg illetékes megyei múzeum - a fővárosban a Budapesti Történeti Múzeum -, valamint a Magyar Nemzeti Múzeum, a régészeti tanszékkel rendelkező egyetemek és a Magyar Tudományos Akadémia Régészeti Intézete végezhet.

MTI Itthon

Ősztől kevesebb önkormányzati képviselő lesz

Az Országgyűlés elfogadta a kisebb képviselő-testületekről szóló törvényjavaslatot. Szintén ma szavaztak az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás érdekében szükséges törvények módosításáról szóló törvényjavaslatról is.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Júliustól adómódosítás, Szapáry főtanácsadó lesz

Szapáry György lesz az egyik főtanácsadó a Miniszterelnökségnél - jelentette be Orbán Viktor leendő kormányfő csütörtökön Budapesten. A jegybank volt alelnöke a nemzetközi szervezetekkel való tárgyalásokban lesz "összekötő".

MTI Itthon

Kövér négy kétharmados törvényt módosítana

Kevés olyan kétharmados törvény van, amelyet okvetlenül módosítani szeretne kormányon a Fidesz - mondta hétfőn Kövér László, aki szerint ezek közé tartozik a választójogi törvény, az önkormányzati törvény, a médiatörvény, valamint a határon túli magyarok állampolgárságának kérdését rendező jogszabály-módosítás.

hvg.hu Vállalkozás

Törvényes kiskapuk tevékenység piaci értékénél 2010-től

A 2010-es adóváltozások egyik sokak által vitatott eleme a tevékenység piaci értéke fogalmának törvénybe iktatása. A jogalkotó bizonytalankodása végig nyomonkövethető és bár a cél valószínűleg a járulékalap és az szja bevételek növelése volt a társas vállalkozók személyes közreműködőjénél illetve az egyéni vállalkozónál, végül hiába. Valójában egy placebo hatású törvénymódosítás született két felvonásban.

hvg.hu Karrier

Hogyan teremtenek új munkahelyet a szlovákok?

A szlovák kormány a foglalkoztatási törvény módosításával próbál munkahelyeket megtartani és teremteni, illetve támogatja a munkahelyükről a válság miatt elbocsátott dolgozók egy részének visszavételét korábbi állásába.

hvg.hu Gazdaság

Újabb pénzügyi törvényeket módosító csomag a parlament előtt

A biztosító a kárrendezési elszámolást nem teheti függővé bírósági eljárás jogerős befejezésétől; biztosító ellen csődeljárás nem indítható, a felszámolási eljárásban pedig a biztosító egyesületeknél is a csődtörvényt kell alkalmazni - egyebek mellett ezt is tartalmazza az az újabb pénzügyi törvénymódosító csomag, amely az Országgyűlés honlapján olvasható.

Vállalkozás

Miért alkotmányellenes a családi pótlék? Kiszámoltuk.

A hétfőn megszavazott törvénymódosítás szerint 2009. január 1-jétől a családi pótlék oktatási adóterhet nem viselő járandóság. Ez visszamenőleges személyijövedelemadó-kötelezettséget jelent majd a kihirdetést megelőző időre is, mivel az év első felében szerzett jövedelmet is magasabb adósávba kényszerítheti a szeptembertől kapott családi pótlék.

1
5 6 7 8 9 10 11
Meghalt a Samsung elnöke

Meghalt a Samsung elnöke

Mindent megért a Google új diktafonja, leírja, sőt szerkeszteni is egyszerű benne

Mindent megért a Google új diktafonja, leírja, sőt szerkeszteni is egyszerű benne

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

A magyaroknak bejön az EU-járványkezelése

A magyaroknak bejön az EU-járványkezelése

Fotók jöttek a dusnoki motoros tragédiáról

Fotók jöttek a dusnoki motoros tragédiáról

Testvérharc: elektromos és benzines Mazdákat eresztettünk egymásnak

Testvérharc: elektromos és benzines Mazdákat eresztettünk egymásnak

Tusk: Orbán korcs demokráciát épít

Tusk: Orbán korcs demokráciát épít

A címlapról ajánljuk