Czeglédi Fanni Élet+Stílus

Az iskolai napló nem hatalom, hanem ajándék

Nem gondolja, hogy a gyerekek ma leterheltebbek lennének, mint régebben voltak, nem hisz a differenciáltan tanításban, fontosnak tartja a mai magyar irodalom megismertetését – Kistelekiné Makay Ilona negyvenkét éve van a tanári pályán, értékteremtő oktató-nevelő munkájáért nemrég Bárczy István-díjjal jutalmazták. Kiforrott véleménye van a tanításról, a gyerekekről és a szülőkről is.

Czeglédi Fanni Élet+Stílus

"Nálam mindenki valamiben a legjobb, és nem baj, ha nem a tanulásban"

Ott vannak a gyerekek, akiket imádok, ott van mögöttem a vezetőség, ezen felül meg „always look on the bright side of life!” – árulja el ars poeticáját Bodzsár Istvánné Zsuzsa tanítónő, aki három éve számos lapba bekerült, amikor pedagógusnap alkalmából osztálya a fogaskerekű hídjára kifeszített molinóval köszönte meg a munkáját. A Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola tanítóját kérdeztük tanításról, módszerekről, a mai gyerekekről és a pálya nehézségeiről.

Windisch Judit Itthon

A sztrájkoló tanár füzetet sem javíthat

Duplasztrájkot tartanak pár nap leforgása alatt a pedagógus-szakszervezetek. A korábbi polgári engedetlenségi akciókkal szemben ezúttal igazi sztrájk jöhet, amely miatt nem vonhatják felelősségre a tanárokat, és amellyel a szervezők szerint egy egész napra megbénulhat az iskolákban a tanítás.

hvg.hu Világ

Újra van tanítás Brüsszelben, a metró is elindult

Több nap szünet után újra megnyitották az iskolákat szerdától Brüsszelben, de a terrorfenyegetettség miatt továbbra is a legmagasabb fokú készültség van érvényben, az utcák tele vannak rendőrökkel. Ismét lehet metróval is utazni. Az AP hírügynökségnek nyilatkozó szülők azt mondták, hogy igyekeztek elmagyarázni gyermekeiknek, mi a helyzet a városban, de bíznak a rendőrökben, akik mindent megtesznek a biztonságukért.

MTI Itthon

Már csak egy hét van a nyári vakációig

Még egy hét van hátra a tanévből, majd 1 millió 267 ezer diáknak megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. Idén nyáron is sokféle program, táborlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltéséhez, az árak a tavalyihoz képest nem emelkedtek.

1 2 3

A címlapról ajánljuk