#tejtermék

MTI Gazdaság

Gusztustalan, rovarokkal belepett sajtot dolgozott fel újra egy budapesti cég

Újabb hiányosságokat tárt fel a tejágazati célellenőrzés: több autóval terítették Budapesten és környékén a Nógrád megyében engedély nélkül palackozott tejet, egy fővárosi sajtgyártó üzemben pedig bevett gyakorlatnak számított, hogy lejárt alapanyagokat és selejt késztermékeket hőkezeltek és használtak fel újra a gyártás során.

MTI Gazdaság

Sok a gondja a magyar tejeseknek

Az elmúlt egy-másfél hónapban jó néhány boltban szinte csak külföldi UHT tejekkel, illetve külföldi sajtokkal akcióztak. A tejtermelők szerint a problémát egyrészről azok az ál-nagykereskedők jelentik, akik akár az áfát elcsalva hozzák be a terméket nyomott áron, másrészről gond a mélyen az előállítási ár alatt beérkező importtej és tejtermék is.

Neuberger Eszter Gazdaság

Tejet nem tartalmaz – így zár be a Danone budapesti gyára

A magyarországi piaci szereplők szerint már sejthető volt, hogy előbb-utóbb megszünteti a Danone az itteni tejtermékgyártást, az üzemi dolgozók és a menedzsment jó része viszont a bejelentés napjáig szinte semmit nem érzékelt a helyzetből. Az üzemben szerdán a hír miatt egy napra leállt a gyártás, a dolgozókat hazaengedték, a vállalati szakszervezet és az üzemi tanács pedig azonnal tárgyalni kezdett a vezetéssel – zárt ajtók mögött. Annyira belső ügyként kezelik a hivatalos tájékoztatások szerint 155 dolgozót érintő leépítést, hogy a tárgyalások végéig „nem tudnak választ adni újságírói kérdésekre”.

hvg.hu Gazdaság

Sokat bukhat, ha rossz helyre rakja a vajat

Elég valószínű, hogy önnek sem az a legjobb foglalatossága, hogy szépen elrendezzen mindent a hűtőben, és oda pakolja a különböző élelmiszereket, ahova azok igazán valóak. Most itt egy videó arról, hogy mit és pontosan hova is kell rakni a hűtőszekrényben.

MTI Itthon

Fazekas: a külföldi tejtermékek helyét magyarok foglalták el

A belső piacon 43 százalékkal sikerült visszaszorítani a tejtermék importot, a külföldiek helyét a hazai termékek foglalták el – mondta el a vidékfejlesztési miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón, miután konzultációt folytatott a tejágazat meghatározó szereplőivel Mezőfalván.

MTI Gazdaság

Jó évet zárnak a tejesek

Kedvező évet zárt 2013-ban a magyar tejágazat, a tejtermékek piaca egész évben keresleti volt, ez pedig mind a termelők, mind a feldolgozók számára jövedelemtöbbletet eredményezett – mondta Lukács László, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója az ágazat teljesítményét értékelve.

MTI Plázs

Baj van a tajvani tejtermékekkel

A Tajvanon árusított összes tejtermék akár 70 százaléka is tartalmazhat gyógyszerszármazékokat, amelyek a tejet adó állatok szervezetéből kerültek a termékekbe – írja legújabb számában a Business Weekly című kínai magazin.

MTI Gazdaság

Jobban viszik a magyar tejet

A tavalyi ellentmondásos év után az idén kiegyensúlyozottabb helyzetet vár a tejpiacon a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

MTI Itthon

Kecsketejnek kell majd hívni a kecsketejet

Pontosítanák egyes tejtermékek megnevezését a Magyar Élelmiszerkönyvben. Az erről szóló miniszteri rendelet tervezetét csütörtökön tették közé a kormányzati hírportálon. A tervezet szerint a nem tehéntejből készült termékeken a jövőben fel kellene tüntetni, hogy milyen állat tejéből készültek.

hvg.hu Gazdaság

Áfa-csökkentéssel mentenék meg a vergődő tejipart

Kedvezményes, ötszázalékos adósávba sorolná az alapvető tejtermékeket az iparág terméktanácsa. A szakmai szervezet szerint csak így lehet megmenteni az összeomlástól az aszálytól, magas takarmányáraktól és importtól sújtott ágazatot.

MTI Gazdaság

Biztató jelek után zuhanhat a magyar tejipar

A magas takarmányárak, az önköltség növekedése, illetve a tej átvételi árának csökkenése, valamint a fejlesztési források hiánya miatt megtörhet a magyar tejágazat utóbbi hónapokban tapasztalható fejlődése.

hvg.hu Vállalkozás

Befellegzett a korábbi Tiszatejnek

Felszámolási eljárást indítottak a milliárdos forgalmú Magyar Tejtermék Kft. ellen, amely 2011 előtt Tiszatej Kft. néven működött. A korábban nyereséges társaság 2010-ben jelentős veszteséget halmozott fel.

MTI/Magyar Nemzet Gazdaság

Sokkal drágább lehet a tej

Jelentősen nőhet a kereslet a tej iránt egy hónapon belül az Európai Unióban, ami a nyerstej-árak emelkedését eredményezheti - írja a Magyar Nemzet a keddi számában a Tej Terméktanácsra hivatkozva.

hvg.hu Plázs

Hárommillió magyarnak segíthet a díjazott termékcsalád

Míg az Európában megvásárolt tej és tejtermékeknek már 2-5 százaléka laktózmentes, addig Magyarországon mindössze 0,5 százalékot tesz ki e speciális tejek és tejtermékek forgalma. Most egy új termékcsalád díjazott lett.

life-style.hu Plázs

Most akkor igyunk tejet, vagy ne?

A tejfogyasztás csökkenti a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát – állítja két nemrégiben, egymástól függetlenül publikált tanulmány. Ugyanakkor nincs konszenzus a szakemberek között a tej egészséges mivoltával kapcsolatban, annyi azonban biztos: a tej és tejtermékek helyes fogyasztásával kapcsolatban nincs univerzális, mindenki számára egyformán alkalmazható tanács.

1 2 3
Megöltek két embert a Fejér megyei Kislángon

Megöltek két embert a Fejér megyei Kislángon

ATV: Hatalmas sorok kígyóznak oltásért

ATV: Hatalmas sorok kígyóznak oltásért

Megjelent a rendelet az óvodai és iskolai gyermekfelügyeletről

Megjelent a rendelet az óvodai és iskolai gyermekfelügyeletről

Budapest a Józsefvárosi Pályaudvar területére költöztetné a Természettudományi Múzeumot

Budapest a Józsefvárosi Pályaudvar területére költöztetné a Természettudományi Múzeumot

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Hétfőn már tárgyalnának a kormánnyal a magánegészségügyi szolgáltatók arról, hogyan tudnák segíteni a járvány elleni védekezést

Hétfőn már tárgyalnának a kormánnyal a magánegészségügyi szolgáltatók arról, hogyan tudnák segíteni a járvány elleni védekezést

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

A címlapról ajánljuk