#trojka

MTI Gazdaság

Megkapták a hitelezők a görögök legújabb javaslatait

Görögország hitelezői megkapták az athéni kormány legutóbbi megállapodási javaslatait a görög adósságválság ügyében, és az előterjesztés jó tárgyalási alapot jelent a kérdés rendezéséhez a hétfői uniós csúcsra – közölte hétfőre virradó éjjel Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök kabinetfőnöke.

MTI Gazdaság

Újra tárgyalhatni kezd a hitelezőkkel Görögország

Technikai jelleggel újraindulnak a tárgyalások Görögország, valamint az Európai Uniót, az Európai Központi Bankot és a Nemzetközi Valutaalapot tömörítő hitelezői trojka között. Ebben állapodott meg csütörtökön Brüsszelben Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök és Jeroen Dijsselbloem, az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő eurócsoport elnöke, holland pénzügyminiszter.

MTI Világ

Összevissza táncol a görög kormány

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök enyhítette kormányának az országnak hitelező trojkával szembeni elutasító álláspontját, ígéretet tett arra, hogy Görögország visszafizeti adósságát.

MTI Gazdaság

Merkel nem enged a görög adósságból

A görög adósság elengedése ellen foglaltak állást német politikusok hétvégi sajtónyilatkozataikban. Angela Merkel kancellár nem lát lehetőséget az adósság további csökkentésére, Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter pedig felelőtlenségnek tartana egy ilyen lépést.

MTI Gazdaság

A trojka visszatér Athénba

A napokban visszatér Athénba a trojka, az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank (EKB) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértőiből álló küldöttség, a Görögországnak nyújtott mentőprogram és a cserébe elvárt reformok soron következő felülvizsgálata pedig márciusban zárulhat le - közölte hétfőn Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és monetáris ügyekért felelős tagja és Jeroen Dijsselbloem, az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő eurócsoport elnöke.

hvg.hu Gazdaság

"Pisztolyt nyomtak" a ciprusiak és portugálok fejéhez

Baloldali EP-képviselők szerint az eurómilliárdokkal kisegített Ciprusnak és Portugáliának szinte esélye sem volt a saját mentőcsomagjának feltételeiről tárgyalnia, a pénzt nyújtó Európai Bizottság, Nemzetközi Valutaalap, Európai Központi Bank alkotta trojkát csak a deficit leszorítása érdekelte, a szociális hatások egyáltalán nem.

Nagy Gergő Gazdaság

Spárta átvette az uniós elnökséget

Szerdától Görögország az Európai Unió soros elnöke. A gazdasági- és hitelválságot nyögő államról aligha a szervezettség és a flott működés ugrik be manapság, ám a hellének most megmutathatják: nem csak a rossz gazdasági mutatóikkal tudnak bekerülni a hírekbe. Athén "spártai" költségvetésű uniós elnökséget tervez, nem lesznek repiajándékok, és a tengerparti dőzsölésről is lemondhatnak a politikusok és szakértők.

MTI Gazdaság

Leveszi a pórázt Írországról vasárnap a trojka

Írország vasárnap hivatalosan is kikerül a trojka, vagyis az Európai Unió, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap felügyelete alól. Az eseményt "jelentős mérföldkőnek" nevezte az ír pénzügyminiszter, de elismerte: Írországban még legalább 2015-ig folytatják a megszorításokat.

Nagy Gergő Gazdaság

Ilyen katasztrófa csak 25 évente ismétlődhet meg

A korábban kelta tigrisnek is becézett Írország decemberben kiléphet az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap nyújtott pénzügyi mentőháló védőszárnyai alól, és újra a piacokról finanszírozhatja magát. Az ország súlyos áldozatokat hozott pénzügyei rendbetételéért, de az apróbb lépésekben végigvitt konszolidáció kifizetődőnek bizonyult: újra növekszik a gazdaság és csökken a munkanélküliség.

MTI Gazdaság

Eddig elégedettek Ciprussal a hitelezők

A Ciprusnak hitelt nyújtó három intézmény szerint a földközi-tengeri szigetország megfelelően halad a szükséges reformokkal, ezért lehívhatja a 10 milliárd eurós mentőcsomag esedékes, 1,5 milliárd eurós részletét – derült ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett jelentéséből.

Erő Júlia Gazdaság

"Visszafogjuk magunkat, mert nincs készpénzünk"

Két hónappal a ciprusi bankzár után a szigetország gazdasága nagy ütemben épül le. Nőtt a munkanélküliség, a ciprusiak kétharmada bajban van a számlái fizetésével. A helyiek nem tűnnek optimistának, de szolidárisak egymással, és próbálnak alkalmazkodni a helyzethez. Riport.

MTI Gazdaság

Elégedett a trojka Írországgal: 7,5 százalékos hiányt várnak idén

Lezárult az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap tízedik felülvizsgálata Írországban. A három szervezet megállapította, hogy a gazdasági kilábalás fokozatos, a mentőcsomaghoz kapcsolt program végrehajtása rendben zajlik – közölte csütörtökön az Európai Bizottság.

MTI Gazdaság

Asmussen: nem kell IMF, nem kell trojka

Európának idővel be kell fejeznie az együttműködést a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és saját intézményeire támaszkodva kell majd megoldania a válságok kezelését - jelentette ki az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsának és igazgatótanácsának tagja, Jörg Asmussen.

MTI Gazdaság

Megdőlt egy tabu: 15 ezer köztisztviselőt rúgnak ki Görögországban

A külföldi hitelezők által szorgalmazott újabb megszorító csomagot fogadott el vasárnap éjjel a görög parlament, rábólintva egyebek közt a közszféra reformjára, benne köztisztviselők ezreinek leépítésére. A törvény értelmében közintézmények tucatjait zárják be, és 15 ezer köztisztviselőt bocsátanak el vagy küldenek nyugdíjba 2014 végéig. A lépés példátlan Görögországban, ahol a köztisztviselői munka garantáltan nyugdíjas állásnak számított mostanáig.

MTI Gazdaság

Jó hír a trojkától, újra pénzhez juthat Görögország

Lezárták görögországi felülvizsgálati országlátogatásukat a nemzetközi hitelezők által alkotott trojka szakértői, és jelezték, hogy a konszolidációs pálya rendben van. Mindez arra utalhat, hogy az euróövezeti tagállamok hamarosan jóváhagyhatják az előző hitelrészletből fennmaradó 2,8 milliárd eurós összeg folyósítását.

hvg.hu Gazdaság

Kifakadt a görög miniszterelnök

Az euróövezet pénzügyminiszterei kedden majdnem 12 órán keresztül tárgyaltak a Görögországnak nyújtandó második pénzügyi mentőcsomag következő részletének átutalásáról, ám egyelőre nem született döntés, hogy megkapják-e a hellének az ígért 31,5 milliárd eurót. A görög miniszterelnök a tárgyalás eredményét látva kifakadt.

1 2
Diplomás könnyűzenészeket is képezne a Debreceni Egyetem

Diplomás könnyűzenészeket is képezne a Debreceni Egyetem

Videó: így tört ki a Sinabung vulkán

Videó: így tört ki a Sinabung vulkán

Szoboszlai Dominik már biztosan nem játszhat márciusi világbajnoki selejtezőkön

Szoboszlai Dominik már biztosan nem játszhat márciusi világbajnoki selejtezőkön

Az ellenzék a Fidesz kilépésére: "Itt egy igazi lúzert látunk", "a Néppárt kiveti a rohadt narancsot"

Az ellenzék a Fidesz kilépésére: "Itt egy igazi lúzert látunk", "a Néppárt kiveti a rohadt narancsot"

Publicus: Sok bizonytalan szavazna az ellenzékre, ha Karácsony kerülne szembe Orbánnal

Publicus: Sok bizonytalan szavazna az ellenzékre, ha Karácsony kerülne szembe Orbánnal

Levelet írt Karácsony Gergelynek az amerikai külügyminiszter

Levelet írt Karácsony Gergelynek az amerikai külügyminiszter

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában beindult füstgránát ügyében

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában beindult füstgránát ügyében

Ha már törött az autó, legalább az ügyintézés ne fájjon!

Ha már törött az autó, legalább az ügyintézés ne fájjon!

A címlapról ajánljuk