hvg.hu Vállalkozás

A félelem ára: 700 milliárdot buktak az európai légitársaságok a terrortámadások miatt

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) friss jelentése szerint a brüsszeli és a párizsi terrortámadások miatt összesen 2,5 milliárd dollárt (700 milliárd forint) veszítettek az európai légitársaságok. Az európai utasforgalom növekedése pedig 1,6 százalékkal maradt el attól a szinttől, amelyet a támadások nélkül elérhetett volna.

MTI Vállalkozás

15 százalékkal nőtt a Wizz Air utasforgalma

A Wizz Air több mint 12 millió utast szállított az elmúlt tizenkét hónapban, a március 31-én zárult üzleti évben utasforgalma 15 százalékkal nőtt és rekord nettó profitot ért el - áll a légitársaság közleményében.

MTI Itthon

Van, hogy 3-6 ember utazik egy vonaton

Az utasszámlálási felmérések azt mutatják, indokolt volt a forgalom optimalizálása a vasúti mellékvonalakon - írja a Magyar Hírlap szombati száma.

MTI Gazdaság

KSH: 13,6 millió külföldi turista jött Magyarországra tavaly

Továbbra is lassuló ütemben gyarapodott az utasforgalom 2011 negyedik negyedévében, a több napra érkezők száma 6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a forintban számított turisztikai fogyasztás értéke pedig jóval magasabb volt, mint egy éve - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.

MTI Gazdaság

Rekordot ért el az utasforgalom a ferihegyi repülőtéren

Júniusban rekordszámú, több mint 800 ezer utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és a teljes nyári forgalom is rekordot dönthet, mert a légitársaságok minden eddiginél több résidőt foglaltak - közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.

MTI Gazdaság

Utasforgalmi rekord a Liszt Ferenc repülőtéren

Idén az első öt hónapban rekordszámú, 3,1 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc repülőtéren, ez több mint 13 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának utasforgalmát – olvasható a repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) honlapján.

HVG HVG Hetilap

Utaskísérés

Okostelefonjaik és táblagépeik árulják el, merre járnak az utasok a koppenhágai nemzetközi repülőtéren.

MTI Gazdaság

KSH: tavaly kevesebb külföldi turista kevesebbet költött

Tavaly 39,9 millió külföldi látogató érkezett Magyarországra, 1,8 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban, s az összes fogyasztásuk is csökkent 0,8 százalékkal, 1.190 milliárd forintra - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

MTI Gazdaság

Ferihegy forgalma januárban 6,1 százalékkal nőtt

A Ferihegyi nemzetközi repülőtér utasforgalma januárban 6,1 százalékkal volt nagyobb a 2010 januárinál, ezen belül a fapados légitársaságok által használt 1-es terminálon 18,4 százalékkal nőtt a forgalom - közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. pénteken.

1 2

A címlapról ajánljuk