#változások

MTI Autó

Mindenkinek újra kell vizsgáznia az új KRESZ-ből?

Egyszerűbb lesz az új KRESZ, amelyet négy évi tervezgetés után vezethetnek be, de lehet, hogy mindenkinek vizsgáznia kell belőle, írja a Magyar Nemzet. Gyorsabban mehetnek majd a teherautók az autópályán.

MTI Itthon

Mától ingyenes a reptérre vezető út

Vasárnaptól változnak az útdíjfizetés január 1-jén életbe lépett szabályai, a többi között a megyei matricák a megyehatár utáni első csomópontig érvényesek, a feleslegessé vált e-matricák visszaválhatók, a Liszt Ferenc repülőter pedig díjmentesen érhető el a főváros felől.

hvg.hu Vállalkozás

Adják a magyar cégeket, mint a cukrot

Az elmúlt évek rapid gazdasági, társadalmi és jogi változásai a jól működő cégek tulajdonosait is válaszút elé állították. 2013-ban több mint százezer működő cég tulajdonosi szerkezetében történt változás, ami messze meghaladja a korábbi értékeket.

MTI Világ

Az iráni változásokat komolyan kell venni

A Haszan Róháni vezette új iráni kormányt komolyan kell venni, mert az "34 év ellenségeskedés után a legjobb esélyt" kínálja a kapcsolatok javítására az Egyesült Államokkal - jelentette ki Hosjar Zebari iraki külügyminiszter helyi idő szerint szombaton New Yorkban, az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva.

hvg.hu Autó

Ferenciek tere: van, ahol csak egy sáv marad szombattól

Újra módosítják a forgalmi a rendet Budapesten a Ferenciek terén, amelynek tavaly november végén kezdték meg az átépítését. Szombattól látnak hozzá az aluljárók átépítéséhez, emiatt a közúti, a tömeg- és a gyalogosközlekedés is változik, várhatóan május elejéig.

MTI Itthon

Változás az egészségügyben, indul az új ellátási rend

Több változás várható mától az egészségügyben: elindul az új ellátási rend, a kórházi dolgozók csak a munkáltató beleegyezésével fogadhatják el a hálapénzt, de július elsejével lép hatályba az egészségügyi dolgozók bérrendezéséről szóló jogszabály is.

hvg.hu Tech

Karácsonyi ajándékba kaptuk a Facebooktól, ami amúgy is járt volna

Nem lehet ellenőrizni, valóban törölték-e a profilt, problémás a címkézés, csekély a felhasználó kontrollja a saját adatai fölött, a Facebook árnyékprofilokat hoz létre – azokról is gyűjt a lájkolások alapján adatokat, akik nem is tagjai a közösségi oldalnak. Ezek voltak a legfrissebb vádak a Facebook ellen. Van, amelyiknek volt alapja, másra nem találtak bizonyítékot az adatvédelmi szakemberek. Ha a Google vagy a Facebook világszerte jelen akar lenni, kénytelen lesz alkalmazkodni a területi sajátosságokhoz is.

hvg.hu Tech

A Facebook elhalasztja a timeline bevezetését

A Facebook egyelőre nem cseréli le a profilokat a timeline-ra. Bár tesztelni már lehet, nagy tömegben még nem lesz elérhető az új funkció. A Timelines.com által indított perre hivatkoznak, miközben komoly adatvédelmi problémák is felmerültek.

MTI Itthon

Radikális változások jöhetnek az MSZP-ben

Azt támogatom, hogy a novemberi kongresszus radikális változtatásokat hajtson végre az MSZP struktúrájában és az alapszabályban is – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Mesterházy Attila pártelnök.

MTI Gazdaság

Jócskán megváltozik az élet jövőre

2011. január elsejétől számos jelentős törvényváltozás lép hatályba; az egykulcsos adórendszer létrejötte mellett egyszerűsödik a személyijövedelemadó-bevallás, továbbá emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum, illetve ismét három évig lesz igénybevehető a gyermekgondozási segély.

MTI Itthon

Változások az illetéktörvényben

Apróbb technikai módosításokat javasol a kormány az illetéktörvényben a közösen kezdeményezett eljárások, az építési telkek illetékfizetése és a cégek utólagos bírósági illetékfizetése területén.

Fürjes Judit Vélemény

Vitányi Iván: A politikai osztály utat tévesztett

Ha a húsz évvel ezelőtti rendszerváltás idején bevezetik az alapvető szerkezeti reformokat, Magyarország fel tudott volna zárkózni a fejlett nyugati társadalmak szintjére. A politikai elit azonban reformok helyett ígérgetésekbe kezdett – állítja a 85 éves Vitányi Iván, az MSZP egyik alapítója, a Demokratikus Charta egykori szóvivője e a hvg.hu-nak adott interjúban.

MTI Karrier

Változnak a munkaviszonyra vonatkozó szabályok: gyes, AM-könyv

Idén jelentősen változik a munkaviszonyra vonatkozó szabályozás, ami az alkalmi munkavállalói könyvet, a munkáltató jogutód nélküli megszűnését, a munkaerő-kölcsönzést, valamint a gyermekgondozási segélyt érinti - figyelmeztet közleményében az RSM DTM adótanácsadó cég.

Mintha havazott volna májusban: fél méter jég borított egy magyar községet

Mintha havazott volna májusban: fél méter jég borított egy magyar községet

Retusálatlan, a pattanásokat is vállaló fotókkal hirdet egy nagy ruhaáruház

Retusálatlan, a pattanásokat is vállaló fotókkal hirdet egy nagy ruhaáruház

Újabb siker: Valter megőrizte az élen állónak járó rózsaszín trikót

Újabb siker: Valter megőrizte az élen állónak járó rózsaszín trikót

Merkely Béla műtötte Lehoczky Zsuzsát még húsz éve

Merkely Béla műtötte Lehoczky Zsuzsát még húsz éve

Elképzelni is nehéz: Bonn maradhatott volna a német főváros – 1991. május 17.

Elképzelni is nehéz: Bonn maradhatott volna a német főváros – 1991. május 17.

300 ezer forintért is hirdetnek nyári tábort gyerekeknek

300 ezer forintért is hirdetnek nyári tábort gyerekeknek

Győri címvédés a kézilabda Magyar Kupában

Győri címvédés a kézilabda Magyar Kupában

Ez történt: Csernobilban növekedett a kockázat

Ez történt: Csernobilban növekedett a kockázat

A címlapról ajánljuk