#étkezés

A 60-as évek óta nem koplaltak ennyit az olaszok
 

A 60-as évek óta nem koplaltak ennyit az olaszok

Olaszországban 2 milliárd euróval kevesebbet költöttek élelmiszerre idén, mint a válság előtt, 2008-ban. Elsősorban édességekre, rágcsálnivalóra és üdítőitalokra szánnak kevesebbet, mind több családban sütik maguk a kenyeret és a süteményt.

MTI MTI

Felmérés: A húsnál csak a krumplit szereti jobban a magyar
 

Felmérés: A húsnál csak a krumplit szereti jobban a magyar

Bár a húsfélék kedveltségének arányszámai meglehetősen magasak, a fogyasztás hosszú évek óta fokozatosan csökkenő tendenciát mutat, s várhatóan ez az elkövetkező időkben is folytatódni fog – derül ki az elemzésből. A baromfihús a magyarok kedvence, de a krumplit még annál is jobban szeretik.

MTI MTI


Alig esznek együtt a magyar családok
 

Alig esznek együtt a magyar családok

A magyar családanyák 43 százaléka szerint keveset étkezik együtt a család, főként a hétvégi ebédeket és a hétköznapi vacsorákat költik el közösen - derül ki egy felmérésből.

MTI MTI


Már a kőkorszaki ember is evett bálnahúst
 

Már a kőkorszaki ember is evett bálnahúst

Kizárólag bálnák bőrén élő kagylók maradványait fedezték fel kutatók a spanyolországi Nerja közelében található barlangoknál, amiből arra következtettek, hogy már a kőkorszaki ember is fogyaszthatott bálnahúst.

MTI MTI




A rovarevés lehetőségeit kutatja az Európai Bizottság
 

A rovarevés lehetőségeit kutatja az Európai Bizottság

Az évtized végéig van időnk arra, hogy hozzászokjunk a rovarevés gondolatához, mivel egyes tudósok szerint az állattartás megdrágulása miatt elkerülhetetlen lesz a proteinben rendkívül gazdag hatlábúak fogyasztása. Az EU-t mindez nem fogja felkészületlenül érni: az Európai Bizottság idén 3 millió euróval támogatja a rovarok ehetőségét kutató projekteket - adta hírül a Daily Mail című brit napilap hírportálja.

MTI MTI