#étkezés


Aki megszerettette a lángost San Franciscóval
 

Aki megszerettette a lángost San Franciscóval

San Francisco és az Egyesült Államok egyik legjobb éttermében magyar származású a szakács, a Nick Balla által összeállított ételsor révén pedig amerikaiak tömegei ismerkednek meg a konyhánkkal. Ballának fontos ez az örökség, szerinte San Franciscóban azért is imádják a magyar ételeket, mivel azok az ott megszokottaktól igencsak eltérő ízvilágúak. Lángos, csirkepaprikás, pacalpörkölt és dobostorta – ez is felfér az étlapra.

Nagy Gergő Nagy Gergő

Hetente kétszer kellene halat enni
 

Hetente kétszer kellene halat enni

A magyarok 32 százaléka kifejezetten szereti a halas ételeket, ugyanakkor a témában végzett legutóbbi felmérés azt mutatja: évente csupán pár alkalommal kerül hal a tányérunkra, négy kilogrammos évi halfogyasztásunkkal pedig a sor végén kullogunk Európában. Az egészségügyi ajánlások szerint pozitív hatásai miatt érdemes hetente legalább kétszer halat enni.

hvg.hu hvg.hu




A 60-as évek óta nem koplaltak ennyit az olaszok
 

A 60-as évek óta nem koplaltak ennyit az olaszok

Olaszországban 2 milliárd euróval kevesebbet költöttek élelmiszerre idén, mint a válság előtt, 2008-ban. Elsősorban édességekre, rágcsálnivalóra és üdítőitalokra szánnak kevesebbet, mind több családban sütik maguk a kenyeret és a süteményt.

MTI MTI

Felmérés: A húsnál csak a krumplit szereti jobban a magyar
 

Felmérés: A húsnál csak a krumplit szereti jobban a magyar

Bár a húsfélék kedveltségének arányszámai meglehetősen magasak, a fogyasztás hosszú évek óta fokozatosan csökkenő tendenciát mutat, s várhatóan ez az elkövetkező időkben is folytatódni fog – derül ki az elemzésből. A baromfihús a magyarok kedvence, de a krumplit még annál is jobban szeretik.

MTI MTI


Kiskanállal édesebb lesz az étel
 

Kiskanállal édesebb lesz az étel

Az evőeszközök mérete, súlya, alakja és színe is befolyásolhatja, hogy az emberek miként érzékelik a velük elfogyasztott ételek ízét - állítják az Oxfordi Egyetem szakemberei.

MTI MTI

Alig esznek együtt a magyar családok
 

Alig esznek együtt a magyar családok

A magyar családanyák 43 százaléka szerint keveset étkezik együtt a család, főként a hétvégi ebédeket és a hétköznapi vacsorákat költik el közösen - derül ki egy felmérésből.

MTI MTI

Sajnálatos dolog derült ki a magyarokról
 

Sajnálatos dolog derült ki a magyarokról

A magyaroknak csak 33 százaléka tudta eldönteni a zsír-, cukor- vagy sótartalom alapján, hogy melyik termék egészségesebb, ezzel a hazai válaszadók a legrosszabban teljesítők között szerepeltek a Consumers International és a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi felmérésében.

MTI MTI

Aggasztó dolgokra bukkantak az egyetemisták ételeiben
 

Aggasztó dolgokra bukkantak az egyetemisták ételeiben

A hazai egyetemisták több zsírt, konyhasót és kevesebb rostot fogyasztanak, illetve rendszertelenül esznek – közölte a Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszéke, ahol egyetemistákat kérdeztek meg az étkezési szokásaikról.

hvg.hu hvg.hu

A 200 forintos pizza titka
 

A 200 forintos pizza titka

Budapesten a legsikeresebb üzleti modellek közé verekedték magukat a 200 forintos pizzaszeleteket árusító üzletek, melyek döntően az éjszakai bulizásba induló, vagy onnan hazatántorgó fiatalok gyomrára apellálnak. A terméket innovatívnak nevezni kis túlzással sem lehet. Sokkal inkább a megfelelő hely és a jó időzítés találkozásáról van szó. Hiszen mi olcsóbb és laktatóbb van egy kétszáz forintos pizzacsíknál?

Nagy Gergő Nagy Gergő


Már a kőkorszaki ember is evett bálnahúst
 

Már a kőkorszaki ember is evett bálnahúst

Kizárólag bálnák bőrén élő kagylók maradványait fedezték fel kutatók a spanyolországi Nerja közelében található barlangoknál, amiből arra következtettek, hogy már a kőkorszaki ember is fogyaszthatott bálnahúst.

MTI MTI