Rágógumizás miatt korbácsolás
Böjt idején elkövetett utcai evés, rágógumizás miatt korbácsoltak meg férfiakat Iránban.
Böjt idején elkövetett utcai evés, rágógumizás miatt korbácsoltak meg férfiakat Iránban.
San Francisco és az Egyesült Államok egyik legjobb éttermében magyar származású a szakács, a Nick Balla által összeállított ételsor révén pedig amerikaiak tömegei ismerkednek meg a konyhánkkal. Ballának fontos ez az örökség, szerinte San Franciscóban azért is imádják a magyar ételeket, mivel azok az ott megszokottaktól igencsak eltérő ízvilágúak. Lángos, csirkepaprikás, pacalpörkölt és dobostorta – ez is felfér az étlapra.
A magyarok 32 százaléka kifejezetten szereti a halas ételeket, ugyanakkor a témában végzett legutóbbi felmérés azt mutatja: évente csupán pár alkalommal kerül hal a tányérunkra, négy kilogrammos évi halfogyasztásunkkal pedig a sor végén kullogunk Európában. Az egészségügyi ajánlások szerint pozitív hatásai miatt érdemes hetente legalább kétszer halat enni.
Az amerikai Cornell egyetem kutatói 3 igen érdekes okát találták annak, ami miatt többet eszünk a (kelleténél), ráadásul azt is pontosan meghatározták, hogy mennyivel.
Már 63 ezer követője van annak a névtelen bloggernek, aki modellek kajás szelfijeit gyűjti Instagram-oldalán. A youdidnoteatthis arra utal, hogy nem is eszik meg a vékony nők, amit szájukhoz vesznek.
A napi kétszeri étkezés, vagyis a bőséges reggeli és ebéd, hatékonyabb módja lehet a 2-es típusú cukorbetegség kezelésének, mint a sokszor, de keveset elvére épülő étrend – állítják cseh kutatók.
Olaszországban 2 milliárd euróval kevesebbet költöttek élelmiszerre idén, mint a válság előtt, 2008-ban. Elsősorban édességekre, rágcsálnivalóra és üdítőitalokra szánnak kevesebbet, mind több családban sütik maguk a kenyeret és a süteményt.
Bár a húsfélék kedveltségének arányszámai meglehetősen magasak, a fogyasztás hosszú évek óta fokozatosan csökkenő tendenciát mutat, s várhatóan ez az elkövetkező időkben is folytatódni fog – derül ki az elemzésből. A baromfihús a magyarok kedvence, de a krumplit még annál is jobban szeretik.
Több mint tíz kilóval csökkent az olasz családok éves tésztafogyasztása az utóbbi majdnem tizenöt év alatt - derült ki egy tésztagyár által készített felmérésből.
Az evőeszközök mérete, súlya, alakja és színe is befolyásolhatja, hogy az emberek miként érzékelik a velük elfogyasztott ételek ízét - állítják az Oxfordi Egyetem szakemberei.
A magyar családanyák 43 százaléka szerint keveset étkezik együtt a család, főként a hétvégi ebédeket és a hétköznapi vacsorákat költik el közösen - derül ki egy felmérésből.
A magyaroknak csak 33 százaléka tudta eldönteni a zsír-, cukor- vagy sótartalom alapján, hogy melyik termék egészségesebb, ezzel a hazai válaszadók a legrosszabban teljesítők között szerepeltek a Consumers International és a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi felmérésében.
A hazai egyetemisták több zsírt, konyhasót és kevesebb rostot fogyasztanak, illetve rendszertelenül esznek – közölte a Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszéke, ahol egyetemistákat kérdeztek meg az étkezési szokásaikról.
Budapesten a legsikeresebb üzleti modellek közé verekedték magukat a 200 forintos pizzaszeleteket árusító üzletek, melyek döntően az éjszakai bulizásba induló, vagy onnan hazatántorgó fiatalok gyomrára apellálnak. A terméket innovatívnak nevezni kis túlzással sem lehet. Sokkal inkább a megfelelő hely és a jó időzítés találkozásáról van szó. Hiszen mi olcsóbb és laktatóbb van egy kétszáz forintos pizzacsíknál?
Az ókori Rómában élő átlagemberek zöme kölessel - a tehetősebbek által csak állattakarmánynak tekintett gabonafélével - táplálkoztak - derült ki egy új tanulmányból.
Kizárólag bálnák bőrén élő kagylók maradványait fedezték fel kutatók a spanyolországi Nerja közelében található barlangoknál, amiből arra következtettek, hogy már a kőkorszaki ember is fogyaszthatott bálnahúst.
Aki kisebb falatokban eszik, az hamarabb érzi magát elteltnek. Ez még akkor is érvényes, ha valaki tévénézés közben nassol. Erre az eredményre jutottak a hollandiai Wageningen Egyetem tudósai.
A betegségek 80 százaléka esetén mutatható ki közvetlen vagy közvetett kapcsolat a helytelen táplálkozással - közölte az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) szombaton az MTI-vel.
A családi körben étkező gyerekek között kevesebb lesz túlsúlyos egy kutatás szerint.
A hátrányos helyzetű gyerekek nyári étkeztetése, valamint az egészséges táplálkozás mellett szólalt fel Simon Gábor MSZP-s képviselő, a fogyasztóvédelmi bizottság elnöke.