#étterem

Milyen a 21. századi konyha?
 

Milyen a 21. századi konyha?

Nagyanyáink, dédanyáink, ük, sőt még korábbi felmenőink is ismerték, sőt előszeretettel használták azokat az eljárásokat, amelyek ugyan hangzatos névvel, de legújabb kori vívmányokként masíroznak a mai konyhákba. Manapság már gyakori, hogy egy trendi étterem étlapján, nem minden szót értünk, mert a technológia átnevesíti az egyes fogásokat.

Gőgh Csilla Gőgh Csilla

Torkon akadt csütörtök - a vendég közbeszól
 

Torkon akadt csütörtök - a vendég közbeszól

Úgy tűnik, a vendéglősök egy része igencsak tiszteli a néphagyományt. Szó szerint értelmezi a torkos csütörtököt. Legalábbis, ami a farsangból maradt ételek elfogyasztásának szokását illeti. Ráadásul még ismerik egyéb elnevezéseit is a jeles napnak: zabáló avagy csonka csütörtök.

hvg.hu hvg.hu

Luxuséttermek féláron
 

Luxuséttermek féláron

Olyan ételeket is kipróbálhatunk február 26-án, amelyekről máskor csak álmodozunk. Akár még külön utazást is szervezhetünk a Torkos csütörtök jegyében, a gasztronómiai túra során egy este három-négy éttermet kipróbálhatunk, mindenhol csak a kedvencüket rendelve. Elvégre minden féláron kapható!

hvg.hu hvg.hu