#öko


Kőbe van vésve, hogy a menza csak egészségtelen lehet?
 

Kőbe van vésve, hogy a menza csak egészségtelen lehet?

A hazai közétkeztetés igen kevés pénzből gazdálkodik, ám a szakértők szerint ennek nem kellene megakadályoznia azt, hogy egészségesebb, akár bioélelmiszereket használjanak fel az ételek elkészítésénél. Ehhez elsősorban a beszerzési módokon kellene változtatni, de jó lenne átalakítani a fogyasztók ízlését is.

Dobos Emese Dobos Emese


Megjelent a Műértő októberi lapszáma
 

Megjelent a Műértő októberi lapszáma

Művészet az erdőért – fák a stadionban / A magányos könyvkötő villája – a Collezione Cerruti Torinóban / Egy nyugati keleten – harminc éves a Knoll Galéria / Üzemszerű működés – szürrealisták a Nemzeti Galériában / Emlékezzünk a jövőre! – átélésalapú múzeumok Lengyelországban / Egy vásár lassú halála – La Biennale Paris, 2019

Műértő Műértő



Ökogasztro és a slammerek
 

Ökogasztro és a slammerek

„Nem savanyú a citrom drágám, csak rosszul eszed” – üzeni a slam poetry néven egyre népszerűbb szabad költői versenyek üdvöskéje a pesti galériások utcájából. Egy olyan, nemrégiben nyílt helyről, ahol sajátos együttállással lepik meg a nagyérdeműt: a 21. századi kortárs líra és a fenntartható gasztronómia találkozik a bisztrópultnál.

V.T. V.T.

Kincs az, ami másnak szemét
 

Kincs az, ami másnak szemét

Öko és dizájn - ez a két szó jellemzi a Gondold új-ra! kampányt, amelynek megnyitóján egy különleges divatshow-n profi modellek és hírességek bújtak recycling ruhákba.

hvg.hu hvg.hu