szerző:
hvg.hu

A nézők és a szakmai zsűri is 24 éves Bódizs Veronikát választotta a TV2-n sugárzott Miss Universe Hungary 2016 győztesének. Ő képviseli Magyarországot a Miss Universe világdöntőjén 2017 januárjában a Fülöp-szigeteken.

A Miss Universe a világ egyik legnézettebb szépségversenye, melynek ötlete az Egyesült Államokban született. Az első versenyt 1952-ben rendezték meg a kaliforniai Long Beach-en, majd a rendezvény 8 évvel később átkerült Miami Beach-re. A nagyszabású show keretein belül megrendezett megmérettetés 1972-ben vált nemzetközivé, vagyis azóta rendezik meg a világ legkülönbözőbb országaiban. A nemzeti szépségdöntőkben közös momentum, hogy a nagy, helyi, kereskedelmi csatornák tűzik műsorukra. Jelenleg 90 országban rendezik meg a Miss Universe licence alatt futó szépségversenyt – áll a műsor hivatalos oldalán.

Vajna Tímea
©

2014-ben a Miss Universe Hungary új tulajdonos-producer cég kezébe került: ekkor lett Andy Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos felesége a műsor és a márka hazai birtokosa. Vajna Tímea a nemzetközileg megszabott kereteken belül számos újítást hajtott végre szépségverseny menetében és kivitelezésében. A műsorban idén is 16 fiatal szépség mérettette meg magát, akik többhetes, Vajna Tímea vezette felkészülési folyamat eredményeként állhattak színpadra az élő műsorban.

Lipcsei Betta, Szelba Christian George (Cooky)
©

Az MTI szerint az idei győztes, Bódizs Veronika a szépségkirálynő cím mellett egymillió forinttal is gazdagabb lett. Ő képviselheti Magyarországot a januárban, a Fülöp-szigeteken megrendezésre kerülő világdöntőn, ahol a megszokott estélyis és bikinis fordulók mellett nemzeti színű ruhában is színpadra vonulnak a szépségkirálynők.

Bódizs Veronika 24 éves, Budapesten él, az IBS-en tanul pénzügyi szakon – olvasható a Miss Universe Hungary Facebook-oldalán. Jól beszél angolul, amit a bemutatkozó kisfilmjében is hangsúlyoztak.

A lánynak a koronát és az udvarhölgyeknek járó díjat a tavalyi királynő, Nagy Nikoletta és a 2014-es győztes Kelemen Henrietta adták át.

A Miss Universe Hungary 2016 második helyezettje Kozma Klaudia, a harmadik helyezett pedig Bertók Fruzsina Gina lett.

A Miss Universe Hungary döntője - Balázs Luca a Miss Universe Hungary döntőjében
©

 

Nagy Nikoletta megkoronázza Bódizs Veronika szépségkirálynőt
©

 

Oczella Krisztina
©

 

Kovacsics Kármen
©

 

Szmutka Cintia
©

 

Bódizs Veronika szépségkirálynő
©

 

Bódizs Veronika szépségkirálynő a közönségdíjat veszi át
©

 

A Miss Universe Hungary döntője
©

 

Bódizs Veronika, Vigmann Bernadett, Kozma Klaudia, Kiss-Juhász Vivien, Bertók Fruzsina Gina
©

 

Balázs Luca
©

 

Kiss-Juhász Vivien
©

 

Bertók Fruzsina Gina
©

 

Vajna Tímea, a szépségverseny tulajdonos-producere
©

 

Andy Vajna
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!