szerző:
hvg.hu

Néhány órája szúrták ki és fotózták le a Szent János Kórház egyik épületén a Banksy-stílusú graffitit, máris lefestették.

Úgy tűnik, ha valami igazán fontos, akkor rögtön kerül festék és karbantartó a pocsék állapotú (beázott a műtő, elromlott a fűtés) Szent János Kórházban. Orbán Viktor csak néhány órát "vonatozhatott" az Ápolási Igazgatóság és a Humánpolitikai Osztály épületének bejárata mellett, fotósunk képeinek tanúsága szerint máris lemázolták.

©

A Thomast, a gőzmozdonyt vidáman meglovagló miniszterelnök stencilképe a múlt héten tűnt fel először Budapesten. Először Banksynek tulajdonították – feltételezések szerint a rejtőzködő street art-művész a Massive Attack egyik tagja, a zenekar pedig két nappal korábban játszott a Sportarénában –, később azonban kiderült, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt akciója nyomán került fel a Dob és a Rumbach Sebestyén utca kereszteződésében egy ház falára.

Akkor másnapra festették le. Ezután arra kértük olvasóinkat, ha megihleti őket az orbános graffiti, küldjenek nekünk hasonlókat. A beérkezett műveket itt nézheti meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Kult

Banksy levélben cáfolja, hogy az ő munkája lenne az Orbán-graffiti

A játékmozdonyon ülő Orbán Viktort ábrázoló graffiti valószínűleg nem Banksy munkája. A neki tulajdonított 7. kerületi stencilről a street art művész a hivatalos e-mail-címén keresztül válaszolt az Indexnek, és közölte, semmi köze az alkotáshoz.