szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Néhány napot benn töltenek, hálát adnak a megmenekülésükért.

A fiúk Thaiföld fő vallásának, a buddhizmusnak a szabályait és tanait betartva kilenc napig laknak majd egy észak-thaiföldi kolostorban, 25 éves edzőjük pedig három hónapig szolgál majd ott. A hálaadás mellett a mentés egyetlen áldozatára, Samarn Kunanra, a thai haditengerészet egyik búvárjára is emlékeznek majd.

A buddhista szokás szerint a fiúk fejét szolgálatba lépésük előtt egy nappal leborotválták.

Drámai felvételeket tettek közzé a thai gyerekek mentéséről

Ebből a videóból kiderül, mekkora munka volt kihozni a diákfoci-csapatot a Tham Luang barlangból.

A tizenkét fiú - mindegyik egy ifjúsági labdarúgócsapat tagja - edzőjükkel június 23-án rekedt a Tham Luang barlangrendszer. A 11 és 16 év közötti gyerekekre és 25 éves edzőjükre kilenc napig tartó kutatás után találtak rá a búvárok. A mentőalakulatoknak végül július 10-ig sikerült mindenkit a felszínre hozniuk, de a 38 éves Samarn Kunan életét vesztette a veszélyes művelet során.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!