szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külföldi menedzsment alaptalannak tartja a magyar mulatós állításait, és erre bizonyítéka is van.

Tarcsi Zoltán, művésznevén Jolly meg van győződve arról, hogy Enrique Iglesias ellopta egy 2017-ben írt dalát, a Bűbáj és csáberőt, és jogi lépéseket helyezett kilátásba, mivel a világsztár I Don't Dance című száma gyanúsan hasonlít az ő dalára. Enrique Iglesiasnak viszont egészen más a véleménye erről.

Az I Don't Dance című számot Iglesias közösen jegyzi a norvég DJ/producerrel, Matomával, akinek a menedzsmentjét megkérdezte az ügyben a Bors. „Többfelől hallottunk a plágiumvádról, bár hivatalosan nem keresett fel minket sem Jolly, sem a jogi képviselője” – írta a lapnak Andrew Jackson, a norvég előadó menedzsere, jelezve, hogy tudomása szerint Jolly még semmilyen jogi lépést nem tett ez ügyben. A menedzser szerint Iglesiasék aligha lophattak, az ő slágerük ugyanis Jolly dalánál már közel fél évvel korábban megszületett.

„Matoma, Enrique és a dal társszerzői az I Don't Dance című számot 2016. december 4. és 7. között egy háromnapos stúdiózás alatt írták meg és vették fel Miamiban. A dal legelső demóváltozatának időbélyegzőjén a dátum 2016. december 7., reggel 8:54. Mivel Jolly dala 2017-ben jelent meg, ezért úgy gondoljuk, hogy az állítás alaptalan” – írta a menedzser, a bizonyítékot is csatolva.

Jolly a Borsnak azt mondta, nem lepték meg a menedzser érvei, szerinte az igazság továbbra is az ő oldalán áll, valójában mégis az ő szerzeménye készült el hamarabb. Az ügyben a szerzői jogi testülethez fordultak, akik harminc napot kértek, így jelenleg az ő állásfoglalásukra várnak – mondta az énekes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról

Gulyás: Online figyelhető, hogy keveredik-e a magán- és állami rendelés

Gulyás: Online figyelhető, hogy keveredik-e a magán- és állami rendelés

Hogyan éljünk együtt a fájdalmas érzéseinkkel?

Hogyan éljünk együtt a fájdalmas érzéseinkkel?