szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csupán néhány héttel az első operája után mutatta be az újat.

Kanye West Miamiban lépett fel az új operája, a Mary bemutatóján, amikor meglehetősen furcsa és bizarr külsővel kapták lencsevégre.

A 42 éves rapper egy bő, buggyos ezüst színű ruhát viselt, testfestékkel pedig az egész fejét ezüstre festették. Természetesen West papucsa és zoknija is ezüst színű volt. 

Igaz, nem egyedül jelent meg így, hanem egy csapat előadó társaságában, akik szintén tetőtől talpig ezüstbe merítkeztek.

Kanye West első bibliai témájú operája, a Nebuchadnezzar (Nabukodonozor) az ókori babiloni királyról, Nabukodonozorról szól. A Kr. e. 6. századi uralkodót többször is említi a Biblia, Dániel könyve felidézi, hogy gazdag és gőgös uralkodó, akit látomásos, nyugtalanító álmok kínoznak, hogyan találja meg végül az üdvösséget a hitében. A korábban bipoláris zavarral küzdő West elmondta, hogy hasonlóságot lát saját és Nabukodonozor élete között. Íme, egy részlet a Los Angelesben bemutatott előadásból: 

A második operában, a Maryben West templomi kórusának dalai szerepelnek, vasárnap egy hajóról adták elő a darabot Miamiban:

(Daily Mail)


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lehangoló látvány, ahogyan a 20 év rabság után kiszabadított medve még mindig a megszokott köreit rója

Lehangoló látvány, ahogyan a 20 év rabság után kiszabadított medve még mindig a megszokott köreit rója

Észak-koreai diplomata szökött Dél-Koreába

Észak-koreai diplomata szökött Dél-Koreába

Gulácsi nyáron csapatot válthat

Gulácsi nyáron csapatot válthat