szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A képviselő személyes sorsokon keresztül, jelenetekre bontott szüzsében mutatja be a trianoni béke következményeit.

Zajlik a "Trianon" balettünk zenei felvétele – írta L.Simon László fideszes parlamenti képviselő vasárnap a közösségi oldalán. A mellékelt videó aláírásából kiderül, a történet az övé.

Tőlem jött az ötlet, pontosabban onnan, hogy Egerházi Attila barátommal régóta terveztük, hogy csinálunk együtt valamit. Írtam egy történetet, pontosabban egy jelenetekre bontott szüzsét, s arra szerzett egyórás zenét Kocsák Tibor. A zeneszerzés során végig együtt dolgozott a koreográfussal. A táncpróbák szeptemberben kezdődnek

– nyilatkozta művéről L. Simon a 444.hu-nak. Azt is kifejtette, hogy a jelenetekre bontott szüzsé egy nagyváradi és egy fehérvári fiú sorsát követi, akik együtt tanulnak a kadétiskolában, majd egymás mellett harcolnak az I. világháborúban.

A zenét Kocsák Tibor írta, Egerházi Attila a koreográfus. A stúdiófelvételen az Óbudai Danubia Zenekar játszik, Kocsák Tibor vezényel. A bemutató december 1-én lesz, a Nemzeti Tánszínházban. Ezen a napon, december 1-én ünnepli egyébként Románia, hogy Erdéllyel egyesült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit Itthon

A luxusvilla? Ja, azt a feleségem cége bérli

Cégekbe vagy család mögé rejtett vagyon, használt, de be nem vallott luxusautók és lakások – összeszedtünk az elmúlt évekből néhány példát arra, mikor a leadott képviselői vagyonnyilatkozatnak vajmi kevés köze volt ahhoz a valósághoz, melyben a politikus vagy családja él.

HVG hvg360

Színház is lesz L. Simonék kastélyában

Különböző alapítványokon és társaságokon keresztül szépítgeti birodalmát az egykori kulturális államtitkár. Most úgy tűnik, Thália oltárán áldoznak majd, az eddigiek alapján várhatóan az állam segítségét is igénybe véve.

Újabb 12 áldozata van a járványnak, 950 új fertőzöttet találtak

Újabb 12 áldozata van a járványnak, 950 új fertőzöttet találtak

Müller Cecília: Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat

Müller Cecília: Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat

„Fiam, ez így tűrhetetlen, menj ki, és gyere be úgy, mint Lukáts Andor!”

„Fiam, ez így tűrhetetlen, menj ki, és gyere be úgy, mint Lukáts Andor!”