szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dalt készített a Színház-és Filmművészeti Egyetem körüli történésekről a Molnár Áron vezette noÁr.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Újabb ízelítőt tettek közzé Molnár Áronék új daluk klipjéből, amely a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) einstandolásáról szól. A videóban feltűnik sok más művész között László Zsolt, a Pa-Dö-Dő és Bíró Kriszta is.

Pénteken derült ki, hogy hogy az intézmény tulajdonjogát átvevő alapítvány kuratóriuma, amelyet Vidnyánszky Attila vezet, gyakorlatilag minden jogkört elvon a vezetőségtől. Az SZFE szenátusa úgy fogalmazott: az egyetem autonómiájának minden lényeges elemét felszámolják.

A Vidnyánszky által már aláírt új alapdokumentumok értelmében „az új tulajdonos szándékai szerint szeptember elsejétől a szenátus, az egyetem legfőbb döntéshozó szerve többé nem dönthet saját működési szabályzatáról, nem szólhat bele a költségvetésbe, nem fogadhatja el intézményfejlesztési tervét, nem választhatja meg az egyetem rektorát, nem jogosult önállóan intézetvezetőket és osztályvezető tanárokat kinevezni, osztályokat indítani” – írták.

Újra demonstrálnak a Színművészeti hallgatói

Utcabálra hívják azokat, akik kifejeznék szolidaritásukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!