szerző:
hvg.hu

Így kell megmenteni egy céget.

Három éve próbálják megmenteni a szombathelyi Styl ruhagyárat, eddig 1 milliárd 470 millió forint közpénzt költöttek el erre – írja a Nyugat.hu. Ebből a pénzből viszont csak 500 milliót látott a ruhagyár, 970 milliót a felszámolója kapott. A kísérlet nem sikerült, a gyár nem tudott megélni a szabadpiacon.

A dolgozók erre nyílt levélben fordultak országgyűlési képviselőjükhöz, Hende Csabához, azt kérve, járjon közbe, hogy a gyár 190 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 135 millió forint hitelt kaphasson – ennyi pénzre lenne szükségük a vezetőség által kidolgozott akcióterv végrehajtásához.

A dolgozók egyébként tavaly júniusban és idén januárban is kértek segítséget, mégpedig a Belügyminisztériumtól, akkor azonban nem kaptak. Puskás Tivadar polgármester a múlt héten felszólította a cég többségi tulajdonosait, hogy a beígért 700 millió forint fejlesztési pénzt tegyék be a cégbe, választ azonban nem kapott.

Hétfőn viszont Hende megnyugtatót posztolt a Facebookra: „Hamarosan újabb állami segítség érkezik a Styl-dolgozók munkahelyének megmentésére. Pintér Sándor belügyminiszter kérésemre intézkedik.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!