A Budapesti Értéktőzsde kezdeményezésére megalakult a Tőzsdeképes Cégek Klubja. A TCK tagjai olyan vállalatok, amelyek tőzsdei bevezetésüket komoly alternatívának tekintik.

Horváth Zsolt, a BÉT vezérigazgatója elmondta: a tőzsde egyik prioritásának tekinti a kibocsátók számának növelését, ennek elősegítésére jött létre a Tőzsdeképes Cégek Klubja. A klubtagság a tagok részéről nem jelent jogi elkötelezettséget, de jelzi, hogy kedvező piaci környezet esetén készek a tőzsdei bevezetésre. A BÉT vezérigazgatója szerint további társaságok is érdeklődnek a klubtagság iránt, a tagokat az elkövetkező időben folyamatosan bemutatják.
Kedden a 12 klubtag közül a Wallis csoport és az RTL Klub mutatkozott be. Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója elmondta, hogy az év utolsó negyedére a tévécsatorna készen állhat a tőzsdei bevezetésre. Az RTL Klub vezérigazgatója elmondta, hogy 6-8 hónapra van szükség, hogy egyes jogi kérdéseket tisztázzanak. Változtatások szükségesek a médiatörvényben is, és így az év végére készen állhatnak, hogy kérjék tőzsdei bevezetésüket. Az RTL Klub elképzelései között szerepel a környező országokban tévéállomások létrehozása, akvizíciója, de Magyarországon az elektronikus médiába is szeretnének befektetni.
Bajnai Gordon, a Wallis csoport vezérigazgatója úgy véli: amint a feltételek meglesznek, akkor vagy a Wallis, vagy a csoport valamelyik tagja kérni fogja tőzsdére való bevezetését. A Wallis csoport az egyik legnagyobb magyar, magánszemélyek által tulajdonolt cég. A csoport 2002-es árbevétele az előzetes adatok alapján meghaladta a 100 milliárd forintot, munkatársainak száma 7500 fő. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Folyamatos füttyögés és bekiabálás volt a parlamentben, az ellenzék kivonult

Folyamatos füttyögés és bekiabálás volt a parlamentben, az ellenzék kivonult

Ceglédi: Elvárom Tarlós István bocsánatkérését

Ceglédi: Elvárom Tarlós István bocsánatkérését

Magyarország nem szolgáltatja vissza a zsidó műkincseket

Magyarország nem szolgáltatja vissza a zsidó műkincseket

A mesterséges intelligenciával lépne a rák nyakára a 33 éves magyar feltaláló

A mesterséges intelligenciával lépne a rák nyakára a 33 éves magyar feltaláló

A Bazilikára vetítette ki Gergő, feleségül megy-e hozzá Ninetta

A Bazilikára vetítette ki Gergő, feleségül megy-e hozzá Ninetta

Megvan, ki lesz a BKK új vezére

Megvan, ki lesz a BKK új vezére