Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde kezdeményezésére megalakult a Tőzsdeképes Cégek Klubja. A TCK tagjai olyan vállalatok, amelyek tőzsdei bevezetésüket komoly alternatívának tekintik.

Horváth Zsolt, a BÉT vezérigazgatója elmondta: a tőzsde egyik prioritásának tekinti a kibocsátók számának növelését, ennek elősegítésére jött létre a Tőzsdeképes Cégek Klubja. A klubtagság a tagok részéről nem jelent jogi elkötelezettséget, de jelzi, hogy kedvező piaci környezet esetén készek a tőzsdei bevezetésre. A BÉT vezérigazgatója szerint további társaságok is érdeklődnek a klubtagság iránt, a tagokat az elkövetkező időben folyamatosan bemutatják.
Kedden a 12 klubtag közül a Wallis csoport és az RTL Klub mutatkozott be. Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója elmondta, hogy az év utolsó negyedére a tévécsatorna készen állhat a tőzsdei bevezetésre. Az RTL Klub vezérigazgatója elmondta, hogy 6-8 hónapra van szükség, hogy egyes jogi kérdéseket tisztázzanak. Változtatások szükségesek a médiatörvényben is, és így az év végére készen állhatnak, hogy kérjék tőzsdei bevezetésüket. Az RTL Klub elképzelései között szerepel a környező országokban tévéállomások létrehozása, akvizíciója, de Magyarországon az elektronikus médiába is szeretnének befektetni.
Bajnai Gordon, a Wallis csoport vezérigazgatója úgy véli: amint a feltételek meglesznek, akkor vagy a Wallis, vagy a csoport valamelyik tagja kérni fogja tőzsdére való bevezetését. A Wallis csoport az egyik legnagyobb magyar, magánszemélyek által tulajdonolt cég. A csoport 2002-es árbevétele az előzetes adatok alapján meghaladta a 100 milliárd forintot, munkatársainak száma 7500 fő. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!