Tetszett a cikk?

Csütörtök reggel tovább esett a nyersolaj ára a szabadpiacon, mert a múlt héten nőttek az amerikai olajkészletek és jól halad az amerikai csapatok előnyomulása Bagdad felé.

A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate könnyűolajfajta a legközelebbi, májusi határidőre közép-európai idő szerint csütörtök reggel hordónként 27,71 dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó elektronikus ACCESS-jegyzésében, 85 centtel kevesebb a szerdai New York-i záró árnál. Szerdán 1,22 dollárral 28,56 dollárra esett vissza ez a határidő a NYMEX-en.
Az ólmozatlan normálbenzin a legközelebbi, májusi határidőre gallononként (3,78 liter) 85 cent volt csütörtök reggel a szingapúri ACCESS-ben, 1,39 centtel kevesebb a szerdai NYMEX-zárónál.
Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciatípus a legközelebbi, májusi határidőre hordónként 1,15 dollárral esett vissza és 25,25 dolláron zárt szerdán a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE). (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!