Tetszett a cikk?

A Los Angeles Times értesülése szerint az Apple Computer Inc. tárgyalásokat folytat a Vivendi Universal SA konszernnel a francia társaság Universal Music Group érdekeltségének a megvásárlásáról. A lehetséges vételár 5-6 milliárd dollárra tehető.

Az Apple még nem tett formális vételi ajánlatot, de erre a francia konszern részvényesi közgyűlését megelőzően számítani lehet. Sem az Apple vezérigazgatója, Steve Jobs, sem a Universal Music Group, illetve annak anyavállalatának képviselői nem nyilatkoznak az ügyben, Jobs azonban márciusban megbízott egy befektetési bankot a Vivendi zeneipari részlegének átvilágításával.
A Universal Music Group éves forgalma körülbelül 6 milliárd dollár, azonos nagyságrendű az Apple Computerével. A tavaly rekordveszteséget elkönyvelt Vivendi Universalnak sok pénzre van szüksége adósságának csökkentésére, és ezért egymás után válik meg korábbi szerzeményeitől, amelyek 2000 óta a világ egyik legnagyobb médiacsoportjává tették. Az amerikai Universal film- és zenecsoportot ugyancsak 2000-ben vették meg a kanadai Seagramtől. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kálmán Olga is megkapta a lemondott védőoltást

Kálmán Olga is megkapta a lemondott védőoltást

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?

Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?