Tetszett a cikk?

Az amerikai WorldCom távközlési konszern a jövő héten MCI-re változtatja nevét - állítja a Wall Street Journal pénteki számában.

A WorldCom vezetése azért döntött a névváltoztatás mellett, mert a névhez az Egyesült Államok legnagyobb könyvelési botránya kapcsolódik. Az MCI Communications Corp. eddig a WorldCom legfontosabb leányvállalata volt. A WorldCom a jövő héten nyújtja be átszervezési tervét a csődbíróságnál, amellyel a társaság mentesül a csődvédelem alól.
A WorldCom tavaly júliusban jelentett csődöt, azután, hogy 11 milliárd dollárt elérő könyvelési rendellenességre derült fény. A WorldCom a 2001-es év egészére 1,4 milliárd dollár, az 2002-es év első negyedévre 130 millió dollár nettó profitot könyvelt el, jóllehet szabályos könyvvitel mellett 2001-ről nettó veszteséget kellett volna jelentenie. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!