Tetszett a cikk?

A legnagyobb amerikai légitársaság, a csődközelben lévő American Airlines utaskísérő szakszervezete is elfogadta a társaságnak azt az ajánlatát, amely a következő közel hat évben rugalmasan a cég pénzügyi helyzetéhez igazítja az alkalmazottak jövedelmét. A légiszemélyzet korábban elutasította a megállapodást, ám a szavazás harminc órával való meghosszabbítása révén sikerült megfordítani az eredményt - írja a BBC.

Az utaskísérők 10761-9652 arányban csatlakoztak a pilóták, a szerelők, illetve a földi személyzet szakszervezetéhez, amely már korábban elfogadta a cégvezetés ajánlatát. Az egyezség - amely az alkalmazottak bérköveteléseinek önmérséklését azzal igyekszik kompenzálni, hogy nyereségmegosztási és részvényvásárlási opciós tervet is tartalmaz - célja a bérköltségeket évi 1,8 milliárd dollár alatt tartani. A megállapodás ezenkívül kissé rövidíti a bérszerződés normálisan hatéves periódusát. A szakszervezetek a 100 ezer alkalmazott 70 százalékát képviselik.
A légitársaság korábban bejelentette, hogy mindenképpen csődvédelmet kér, ha a szakszervezetek elutasítják a megállapodást, de a csődvédelem a cég vezérigazgatója szerint akkor sem zárható ki teljesen, ha a szakszervezeti tagság elfogadja az ajánlatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!