Tetszett a cikk?

A Kaptár Rt. 2003 április 30-i hatállyal megvásárolja az econet.hu Informatikai Rt. 23,17 százalékos tulajdoni hányadát, ami 13,54 százalékos szavazati jogot testesít meg - közölte kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az econet.hu.

Az új befektető 60 millió forint kölcsönt nyújt a társaság részére, ami lehetővé teszi, hogy az econet.hu maradéktalanul teljesítse az APEH-hel szemben fennálló egyösszegű fizetési kötelezettségét. Az econet.hu bejelentette azt is, hogy 2003. május 1-jei hatállyal Harangozó András tölti be a pénzügyi igazgatói tisztet. A korábbi pénzügyi igazgató, Salamon Csaba munkaviszonya a társaságnál közös megegyezéssel 2003. március 31-én megszűnt.
Korábbi közlés szerint az APEH részletfizetést engedélyezett a társaság köztartozásainak megfizetésére. Ennek értelmében a társaság 59,8 millió forint köztartozását 2003. április 30-tól 10 havi egyenlő részletben köteles megfizetni, míg ezen túlmenően 52,3 millió forint köztartozást legkésőbb 2003. május 31-ig kell kifizetnie.
A köztartozás kialakulásának elsődleges oka az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) önkormányzati portál projektje alapján közel fél éve fennálló, a társaság teljes köztartozását meghaladó összegű díjtartozása, amelynek kisebbik része kiszámlázott, az IHM által befogadott, ám ki nem fizetett, nagyobb része az IHM késedelme folytán még ki sem számlázott díjkövetelésből áll.
Előzőleg a Budapesti Értéktőzsde a keddi napra felfüggesztette az econet.hu részvényeinek kereskedését. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!