Tetszett a cikk?

Japán annak jeleként, hogy támogatja Mahmúd Abbász új palesztin kormányfőt, 22 millió dolláros támogatást nyújt, amivel egyben a palesztin állam megalakulását is segélyezi. A távol-keleti ország egyben ez év május 19-20-án konferenciát szervez "a palesztinok és az izraeliek közötti bizalom növelésének elősegítése érdekében".

A japán külügyminisztérium által kiadott közlemény szerint a támogatás célja: segítséget nyújtani a humanitárius és a palesztin állam megalakításával kapcsolatos erőfeszítésekhez. A konferencián Izrael és a palesztin területek üzleti és tudományos köreinek képviselői, valamint a kormány felelős tisztviselői vesznek részt, s szó lesz egy izraeli-palesztin fejlesztési tervről, valamint Izrael és Palesztina szerepéről a nemzetközi közösségben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!