Tetszett a cikk?

A Wall Street Journal információi szerint az amerikai AOL Time Warner és a Német Bertelsmann tárgyalásokat kezdett zenekiadó vállalkozásaik, a Warner illetve a BMG esetleges egyesítéséről. Az összeolvadást az indokolná, hogy a létrejövő óriásvállalkozás nagyobb biztonságban lehetne a mostanában sok negatív hatással szembesülő zenepiacon.

A lap - amelynek egyik érintett cég sem kommentálta a hírt - az értesülés közzétételével egyidejűleg megjegyzi, hogy a jelenlegi helyzetben a fúzió "elég valószínűtlennek" tűnik. A zenepiac meghatározó cégei egyre gyakrabban kénytelenek az esetleges összeolvadást fontolgatni, ha a csökkenő eladások és a kalózkodás okozta nehéz piaci helyzettel komolyan szembe kívánnak nézni: már a világ harmadik legnagyobb zenei kiadóvállalata, az EMI Group is tárgyalt külön-külön az AOL-lel és a Bertelsmannal az esetleges fúzióról.
Miközben az egyesülésről folyó találgatások középpontjában a Warner, a BMG és az EMI áll, a világ legnagyobb zeneipari konglomerátuma, a Universal Music is komoly tárgyalásokat folytatott, igaz, a zeneiparon kívül. A céghez közeli források "kifejezetten izgalmasnak" tartják, hogy az Apple Computer szeretne részt szerezni a Universalban. Az üzlet lényege az lenne, hogy közös online szolgáltatásokat hozhassanak létre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!