Tetszett a cikk?

A magyar és külföldi bankok kisösszegű forintvásárlásával indult a keddi kereskedés, aminek hatására a magyar valuta helyzete 7,03 százalékig javult a hétfői 5,46 százalékról az intervenciós sáv erős oldalán. Kedden fél négykor 264,30/70 forinton jegyezték az eurót, 2,30 forinttal gyengébben a hétfő délutáni 266,60/70 forintos árfolyamnál.

A napok óta nem tapasztalt pozitív hangulat kialakulásában a vártnál kedvezőbben alakuló lengyel költségvetési hiánynak is szerepe volt, a külföldiek ismét a feltörekvő piacok felé fordultak - mondták el az üzletkötők. Délután azonban már ismét az apátia jelei mutatkoztak, forgalom pedig alig volt a bankközi devizapiacon.
A dollár a nemzetközi piacokon gyengült az euróhoz képest, ezért Budapesten kedden délben 229,20/30 forinton jegyezték, csaknem 4 forinttal gyengébben a hétfő délutáni 233,00/20 forintos árfolyamnál.
A kéthetes kamat 9,60/10,60 százalékos ajánlati szintje magasabb a 9,50 százalékos jegybanki kamatnál, mivel a piacot a felvevői kereslet dominálja. A piaci kamatok magas volta magyarázza, hogy a lejáró 183,6 milliárd forinttal szemben mindössze 129,7 milliárd forintot helyeztek el a bankok az MNB-ben. A hosszabb lejáratokon viszont mintegy 50 bázisponttal csökkentek a kamatok, az egyéves lejárat kamata például 8,50/60 százalék volt a piac végén szemben a hétfőn jegyzett 9,00 százalék körüli szinttel.
Az állampapír piacon is megjelentek a külföldi befektetők, átlagos forgalomban minden lejáraton 10 bázispontot meghaladóan csökkent a hozamszint. A legnagyobb mértékben, 20 bázisponttal az egyéves állampapír referenciahozama ment lejjebb - közölték az üzletkötők. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Herr Orbán

Marabu Féknyúz: Herr Orbán

Kizuhant az ötödikről egy fiatal lány a VII. kerületben

Kizuhant az ötödikről egy fiatal lány a VII. kerületben

Fülöp herceget átszállították egy másik kórházba, ahol a szívét vizsgálják

Fülöp herceget átszállították egy másik kórházba, ahol a szívét vizsgálják