Tetszett a cikk?

Egynegyedével több, összesen 161 ezer új személyautót helyeztek forgalomba tavaly Magyarországon, mint az előző évben; a legtöbb új autó Opel gyártmányú volt.

Tavaly a Magyarországon első alkalommal forgalomba helyezett autók száma magasabb volt, mint 1990 óta bármikor; a szakértők szerint a magas reálbér-növekedés, valamint a használt autókra vonatkozó, kedvező behozatali vámszabályozások is hozzájárultak ahhoz, hogy az itthon első alkalommal forgalomba helyezett kocsik száma 25 százalékkal haladja meg az előző évit - olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság hírlevelében.
A 239 ezer összes forgalomba helyezett személygépkocsiból 177 ezer volt három évnél nem öregebb, ebből 161 ezret 2002-ben gyártottak. Tavaly az Opel-gyártmányból került a legtöbb a forgalomba, összesen 45 ezer darab; a Suzuki volt a második legnépszerűbb - ebből 36 ezret adtak el -, ezt a Renault követte 22 ezerrel. A három autó gyártmány együttesen a magyar piac 43 százalékát birtokolta, a Volkswagennel kiegészülve - ebből 19 ezret helyeztek forgalomba - pedig az 51 százalékát. A legtöbb személygépkocsit - 64 ezer darabot, az összes gépkocsi 27 százalékát - Budapesten helyezték forgalomba. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Már a Netflix is a TikTokot másolja

Már a Netflix is a TikTokot másolja

Hurrikán volt az űrben az Északi-sark fölött, soha nem láttak még ilyet

Hurrikán volt az űrben az Északi-sark fölött, soha nem láttak még ilyet