Tetszett a cikk?

Csak Kulcsár Attila ügyfelei lehetnek a károsultjai annak a sikkasztási ügynek, amely a K and H Bank brókercégénél történt - mondta el Molnár Csaba rendőr alezredes kedden. A 60-70 ügyfél összes befektetése mintegy 23 milliárd forint, a mostani adatok alapján ennek körülbelül a fele lehet a tényleges kárérték.

A rendőrség az elmúlt egy hét során a brókercégnél lefoglalt iratokból és a tanúmeghallgatások alapján tisztázta a feltételezett elkövető módszerét, de ezekről a nyomozás érdekében csak Kulcsár Attila csütörtöki, gyanúsítottként való meghallgatása után tájékoztatja a közvéleményt. A jelenlegi adatok szerint mintegy 10-15 ügyfél valószínűleg se nem nyertese, se nem vesztese nem lett Kulcsár Attila tevékenységének. Az ügyfélkör banktitkot képez, erről felvilágosítást adni csak az ügyfél felhatalmazása alapján lehet. Tájékoztatása szerint a nyomozás eddigi információi alapján "nem határolható be olyan kör", amelynek tagjai a sikkasztásnak "nyertesei" lettek volna.
A múlt hétfőn rendelték el a nyomozást a brókercégnél a K and H feljelentése alapján, amelyben az szerepelt: "a brókercég elmúlt 4-5 évi tevékenységében több olyan tranzakciót bonyolítottak le, amelyek nem feleltek meg az ügyfelek rendelkezéseinek". A bank feljelentésére indult nyomozáshoz csatolták a Nemzetbiztonsági Hivatal hasonló tartalmú feljelentését is.
Molnár Csaba rendőr alezredes közlése szerint az eddig megismert adatok azt mutatják, hogy Kulcsár Attila 2-3 évig folytatta tevékenységét, de eddig csupán egy magánszemély és egy társaság jelezte, hogy konkrét kár érte. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
620 lóerő már elég lesz az új BMW M3/M4-ben?

620 lóerő már elég lesz az új BMW M3/M4-ben?

Komoly felfordulást okozhat az Európai Parlamentben a Fidesz kilépése

Komoly felfordulást okozhat az Európai Parlamentben a Fidesz kilépése

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat