Tetszett a cikk?

A forint csütörtökön reggel 6,34 százalékon nyitott a sáv erős oldalán a bankközi devizapiacon, 65 bázisponttal gyengébben a szerda délutáni pozíciójánál. Elemzők a forint és a magyar piacok lassú konszolidálódását várják az év végéig.

Az euró árfolyama reggel 264,40/50 forint volt, szemben a szerda délutáni 262,55/262,75 forintos jegyzéssel. A kereskedők szerint a nap további részében is a forint eladás lesz a jellemző, az euró árát 263,50 és 264,50 forint között várják. A dollár továbbra is erős, a reggel jegyzett 235,00/30 forintos árfolyam megegyezik az előző napi záró szinttel.
Szerdán a nap első felében a Fitch nemzetközi hitelminősítő intézet kedd délutáni bejelentése gyengítette a forintot. Az intézet ugyanis kilátásba helyezte az ország hitelminősítésének rontását.
Elemzők a forint és a magyar piacok lassú konszolidálódását várják az év végéig. A jegybank inflációs célja tartható, de az államháztartás hiánya az idén meghaladja a tervezettet - áll a Reuters júliusi felmérésben.
A forint az év végére elérheti a jegybank és a kormány által megjelölt sáv felső szélét. Az elemzők 261,50 forintos euró árfolyamot várnak augusztus végére, 259,00 forintot az év végére és 252,50 forintot a jövő év végére. Szerintük a jegybanknak nem kell újra kamatot emelnie ahhoz, hogy egyensúlyban tartsa a piacokat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a NASA újabb sikere: 10 percre elég oxigént termelt a Marson a Perseverance

Itt a NASA újabb sikere: 10 percre elég oxigént termelt a Marson a Perseverance

Lewis Hamilton: George halála nem volt hiábavaló

Lewis Hamilton: George halála nem volt hiábavaló

Egy jelentés szerint sokkal jobban kellene hangsúlyozni, hogy az oltások működnek, és érdemes őket beadatni

Egy jelentés szerint sokkal jobban kellene hangsúlyozni, hogy az oltások működnek, és érdemes őket beadatni