Tetszett a cikk?

A hat pályázó közül ötöt hív meg az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) Igazgatósága a Postabank Rt. megvételére indított pályázat második fordulójára. A tervek szerint a pályázóknak szeptember elején kell megtenniük végső árajánlatukat.

Az ÁPV Rt. igazgatóság megállapítása szerint a Postabank privatizációja az eredeti ütemezés szerint halad. A második fordulóba meghívott pályázók júliusban és augusztusban kapnak lehetőséget az adatszobában történő vizsgálódásra és azt követően szeptember elején kell megtenniük végső árajánlatukat.
A kormány szerdai ülésén döntött a Postabank Rt. privatizációja során alkalmazandó garanciavállalási rendszerről. Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a régmúltból maradtak olyan - alapvetően peres - ügyek, amelyektől pénzügyi, jogi módszerekkel nem lehet megszabadítani a bankot. A perérték és a tényleges kockázat nagyon messze áll egymástól, ami nagy diszkontot eredményezhetne, ezért van szükség garanciavállalásra.
A Postabank az elmúlt évet 398,8 milliárd forint mérlegfőösszeggel zárta, amely jelentős növekedés a 2001 végi 363,243 milliárd forinthoz képest. A Postabank vesztesége 2002-ben 1,776 milliárd forint volt, ez azonban jóval kevesebb, mint a 2001. évi 2,211 milliárd forint mérleg szerinti veszteség. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismét teljesen magyar lett a Helia-D

Ismét teljesen magyar lett a Helia-D

Financial Times: Amerikából szerezne be AstraZeneca-vakcinát az Európai Unió

Financial Times: Amerikából szerezne be AstraZeneca-vakcinát az Európai Unió

Az őszi csúcs közelében a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Az őszi csúcs közelében a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja