Tetszett a cikk?

A szlovák pénzpiaci felügyelet (UFT) szerint nem állja meg a helyét a magyar Mol Rt. kifogása, miszerint a Slovnaft részvény árfolyamát manipulálták azt megelőzően, hogy a magyar társaság még márciusban ajánlatot tett a szlovák társaság fennmaradó 30 százalékos részvénycsomagjának megvételére, és a vizsgálat lezártnak tekintendő.

Az UFT szóvivője azonban hozzátette: az UTF továbbra is vizsgálja, hogy a Mol-nak milyen árat kell kínálnia a Slovnaft papírokért. A Mol márciusban 1200 koronás árfolyamon tett vételi ajánlatot a Slovnaft még általa nem birtokolt részvényeire. A J and T nevű szlovák befektető cég azonban néhány nappal a Mol kötelező ajánlattétele előtt 202 ezer papírra 1380 koronás árfolyamon bonyolított le önkötést. Minthogy a Molnak az előző 180 nap forgalommal súlyozott átlagos árán kell ajánlatot tennie, az említett ügylet miatt a magyar olajipari vállalatnak az eredetinél mintegy 30 millió dollárnak megfelelő összeggel többet kellene fizetnie a részvények 30 százalékáért.
A Mol árfolyammanipulációnak minősítette az ügyletet és kifogást emelt a szlovák felügyeletnél. A Slovnaft papírok forgalma az ügyletet megelőzően napi néhány száz darab volt, 1100 korona körüli áron. Eddig a magyar olajtársaság azt az álláspontot képviselte, hogy az UFT-nek az ügyben lefolytatott vizsgálata eredményétől függetlenül nem kíván emelni ajánlati árán. Az UFT döntése bírósági úton megtámadható. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Egy éve senki nem gondolta volna, hogy Tom és Jerry ekkorát robbant a mozikban

Egy éve senki nem gondolta volna, hogy Tom és Jerry ekkorát robbant a mozikban

A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben

A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben