Tetszett a cikk?

Nyilvános részvénytársasággá vált a Forrás Vagyonkezelési és Befektetési Rt. a Cégbíróság augusztus 5-i végzését követően - közölte a társaság a BÉT hivatalos honlapján csütörtökön. Az állam által kibocsátott kárpótlási jegyeket a társaság részvényeire váltva lehet értékesíteni.

A Forrás Rt. jegyzett tőkéje 9 milliárd forint, saját tőkéje pedig 16 milliárd forint maradt. A cégjegyzésre Kovács Kálmán vagyonkezelési igazgató jogosult. A cégjegyzék szerint felügyelő bizottsági tag Csongrádi Erika.
A Forrás Vagyonkezelő és Befektetési Rt. július 4-én kérelmezte "A" sorozatú törzsrészvényeinek, és "B" sorozatú osztalékelsőbbségi részvényeinek tőzsdei bevezetését. A kérelem július 7-én érkezett meg a BÉT-re.
A Forrás Rt. részvényeit nyilvános forgalombahozatal útján értékesíti az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. Az ÁPV Rt. összesen 4,6 millió darab ezer forint névértékű törzsrészvényt és 4 millió darab ezer forint névértékű osztalékelsőbbségi részvényt ajánlott fel értékesítésre. A Forrás Rt. részvényeivel várhatóan augusztustól, a cégbírósági bejegyzést követően kereskedhetnek a tulajdonosok a Budapesti Értéktőzsdén. Az állami tulajdoni hányad a Forrás Rt.-ben így 95,6 százalékról 50,2 százalékra csökkent. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyot emelkedik a tejtermékek ára

Nagyot emelkedik a tejtermékek ára

A betegellátás zajlik, de vannak problémák az orvoshiány miatt

A betegellátás zajlik, de vannak problémák az orvoshiány miatt

Jön, jön, jön: videóinterjú Szijjártó Péter külügyminiszterrel ma este a hvg.hu-n és a hvg360-on

Jön, jön, jön: videóinterjú Szijjártó Péter külügyminiszterrel ma este a hvg.hu-n és a hvg360-on