Tetszett a cikk?

Tovább erősödött péntek reggel a forint árfolyama a bankközi piacon az erősödő állampapír-piaci vételekhez kapcsolódóan. Az eurót 260,50/75 forinton jegyezték pénteken reggel, míg szerdán a közös európai valuta 262,00/10 forinton állt a hivatalos kereskedés végén.

A bankközi devizapiacon pénteken délelőtt 7,70 százalékon állt a forint a sáv erős oldalán, 35 bázisponttal erősebben, mint csütörtökön délután. A dollár gyakorlatilag nem változott a csütörtök délutáni kereskedéshez képest: reggel a dollárral 229,20/40 forinton kereskedtek, míg csütörtök délután 229,60/230,10 forinton állt.
Elemzők szerint a forint erősödése a hazai állampapírok iránti erősödő befektetői kereslettel kapcsolatos. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtökön rendezett aukcióján a 2008/C ötéves és a 2014/C tízéves államkötvényekre jelentős kereslet mutatkozott, ezért az eredetileg tervezett 70 milliárd forintnál többet, 85 milliárd forintnyit bocsátott ki a kincstár a két kötvényből összesen. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan, milyen néven és mikor nyit a volt Tilos az Á

Megvan, milyen néven és mikor nyit a volt Tilos az Á

Hatalmas társasjátékpartival segítenének a borsodi gyerekeken

Hatalmas társasjátékpartival segítenének a borsodi gyerekeken

V8 helyett villany: Magyarországon az elektromos Ford Mustang Mach-E, kipróbáltuk

V8 helyett villany: Magyarországon az elektromos Ford Mustang Mach-E, kipróbáltuk