Tetszett a cikk?

Ausztriában elfogták Klivinyi Zoltánt, a jogosulatlan pénzügyi tevékenységet végző ingatlanbefektetési szövetkezet, a Vertical Invest ügyvezetőjét - közölte Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ezredese pénteken.

Klivinyit az osztrák kollégákkal együttműködve fogták el és vették őrizetbe pénteken délelőtt - mondta az ORFK kommunikációs igazgatóságának vezetője. Hozzátette, hogy Klivinyit a schwechati repülőtéren fogták el, amikor Amerikába akart távozni. Garamvölgyi tájékoztatása szerint intézkednek a Vertical Invest ügyvezetőjének kiadatásáról.
A Vertical Invest Ingatlanhasznosító és Befektető Szövetkezet fővárosi irodájában a rendőrség augusztus közepén tartott házkutatást, ahol a XI. kerületi nyomozó hatóság lefoglalta a szövetkezet könyvelését, pénzügyi bizonylatait, amelyeket szakértők bevonásával vizsgálnak. Az üggyel összefüggésben még akkor nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Klivinyi, a szövetkezet ügyvezetője, az Esti Hírlap Rt. volt elnöke ellen. A szövetkezet ellen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az év első felében jogosulatlan pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzésének alapos gyanúja miatt tett feljelentést. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabadulhatnak Ronaldinhóék

Szabadulhatnak Ronaldinhóék

Az Uber és a koronavírus – a nyereség és a veszteség

Az Uber és a koronavírus – a nyereség és a veszteség

Tállai államtitkár nosztalgia- és ígéretmilliárdokkal kápráztatta a nyugdíjasokat

Tállai államtitkár nosztalgia- és ígéretmilliárdokkal kápráztatta a nyugdíjasokat