Tetszett a cikk?

Horvátországi akvizíciója költségeinek fedezésére egyéves futamidejű, 500 millió euró értékű banki hitelt készül felvenni a MOL Rt., jelentette a EuroWeek tőkepiaci hírportál pénteken. A MOL azután lép újra a nemzetközi hitelpiacra, hogy alig egy hónapja már felvett egy ötéves futamidejű, 600 millió eurós hitelt.

A MOL már megkezdte az újabb, 500 millió eurós hitelfelvételről szóló banki tárgyalásokat, és az összeget valószínűleg a horvát INA olajtársaság 25 százalék plusz egy részvényének megvásárlására fogja költeni, számolt be a EuroWeek. A MOL 505 millió dollárt fizet az INA kisebbségi tulajdonrészéért. A portál szerint a banki piac szereplőit meglepte a MOL újabb hitelfelvétele, amely spekulációk szerint azért válhatott szükségessé, mert az augusztusi hitelt az akkori szerződés bizonyos feltételei miatt a cég nem fordíthatta akvizíciók finanszírozásra.
Az újabb MOL-hitel felpezsdítheti a magyar tőkepiaci kínálatot is, hiszen a hírek szerint az olajtársaság kötvénykibocsátással, vagy más alternatív tőkepiaci tranzakcióval váltaná ki a hitel összegét az egyéves futamidő lejárata után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egymillió eurós segélyt küld Libanonnak Magyarország

Egymillió eurós segélyt küld Libanonnak Magyarország

Csődbe jutott a Virgin amerikai légitársasága is

Csődbe jutott a Virgin amerikai légitársasága is

Duma Aktuál: Hogyan tiltakozzunk szobordöntések helyett?

Duma Aktuál: Hogyan tiltakozzunk szobordöntések helyett?