Tetszett a cikk?

Az informatikai területen feltárt felügyeleti hiányosságok megszüntetésére intézkedési tervet kell kidolgozni 30 napon belül a Bank of China-nál, közölte a Pénzügyi Szerezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A bank idén februárban kezdte meg működését.

A PSZÁF szerint a pénzintézetnek egyebek mellett gondoskodni kell az informatikai rendszer alkalmazásával kapcsolatos kockázatok felmérésről független szakértővel. Emellett a rendszer biztonságának növelésére, a hozzáférések és jogosultságok ellenőrzésére szólította fel a felügyelet a nemrégiben alapított bankot.
A felügyelet tavaly augusztusban engedélyezte a Bank of China (Hungária) Rt. megalapítását, amely idén februárban kezdte meg működését. A pekingi székhelyű pénzintézet magyarországi vállalatának jegyzett tőkéje 2,7 milliárd forint volt alakuláskor. A Bank of China (Hungária) Rt.-ben 100 százalékos részesedésselrendelkezik a kínai anyavállalat.
Schiffer Péter, a Bank of China Hungary Rt. vezérigazgató-helyettese korábban elmondta: az idei terv az, hogy a leánybank mérlegfőösszege 20 milliárd forint legyen, illetve, hogy a cég hozzájáruljon a kétoldalú áruforgalom, valamint a Kínából Közép-Kelet-Európába érkező turizmus fellendítéséhez. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zseniális funkció a Google keresőben: csak dúdoljon, felismeri, hogy melyik dal az

Zseniális funkció a Google keresőben: csak dúdoljon, felismeri, hogy melyik dal az

Hat autót gyűjtött össze egy alattomos kanyar egy orosz ralin – videó

Hat autót gyűjtött össze egy alattomos kanyar egy orosz ralin – videó

Kirúgták a Covid-szkeptikus orvost a gyöngyösi kórházból

Kirúgták a Covid-szkeptikus orvost a gyöngyösi kórházból